Полезни съвети      

iFixit даде оценка на Apple Watch Series 5

от Лили Георгиева | 26.09.2019 г.

Специалистите от iFixit проведоха традиционния анализ на смарт часовника Apple Watch Series 5 и установиха кои са особеностите на конструкцията на устройството. В процеса на разглобяване те установяват, че новият часовник, подобно на предходния модел Series 4, има обновен корпус и е с увеличен капацитет на батерията.

За да се отвори корпусът на устройството, както и преди, се изисква първоначално да се нагрее. След това дисплеят може да се отдели с остър предмет. На обратната страна на модула на дисплея инженерите от iFixit се надяваха да видят тези компоненти, които правят екрана постоянно включен.

Apple по-рано заяви,

че в Series 5 ще се използват усъвършенствани драйвери на дисплея, подобрен чип за управление на захранването и подобрен датчик на външното осветление, сравнено с миналогодишния модел Series 4. Реалните усъвършенствания обаче се заключват само в технологията LTPO.

Експерти успяват да разгледат датчика за светлината в околната среда с помощта на рентгенови лъчи. Той е вграден под OLED панела. Вграденият компас е абсолютно нов и предположенията са, че използва малък жироскоп, за да компенсира въздействието на магнитите във вътрешността на часовника.

Батерията на Apple Watch Series 5 е получила голям запас енергия в сравнение със Series 4. 44-милиметровата версия е с неголям прираст на капацитета на батерията – само 1,4% (296 мАч вместо 291,8 мАч). Другояче стоят нещата в 40-милиметровата версия. Там капацитетът на батерията е увеличен с 10%. По този начин инженерите са пресметнали, че постоянно активният дисплей при запазване на автономността на предишното ниво по-скоро ще бъде реализиран благодарение на използването на по-голяма батерия, отколкото на съществени апаратни и програмни доработки.

В смарт часовника Apple Watch Series 5

компанията от Купертино използва нова система – чипа Apple S5. Тя съдържа два пъти повече памет и нов компас. CPU и GPU остават същите като при Series 4. Общите характеристики за производителност не са се променили.

Отбелязва се още, че макар да има сходство при вътрешната конструкция, Applе e внесла достатъчно незначителни изменения, за да не бъдат детайлите взаимозаменяеми.

Смарт часовник? Нека да е от най-добрите!

Колкото до заявленията на компанията за използването на 100% преработен алуминий, то в iFixit отбелязват, че голяма част от алуминия в света вече е преработен. Той струва по-евтино, отколкото абсолютно новия.

Каква е оценката на iFixit за Apple Watch Series 5, когато става дума за годност за ремонт? 6 от 10!

Източник на снимките: apple.com