Полезни съвети      

Лятото мина, време е за тренировки!

от Лили Георгиева | 24.09.2019 г.

Смартфоните ни помагат в ежедневните задачи. В каталога Google Play Store ще откриете програми за всеки вкус. От приложения за проследяване на съня и слушане на музика до готвене и тренировки.

Преди време ви писахме за приложения за бягащи, а също така за различни спортни програми, които помагат да влезем във форма, да я подобрим или пък да я съхраним.

Днес отново ще навлезем в темата за спорта и здравословния начин на живот. Това е така, тъй като си даваме сметка, че е важно да се грижим за здравето си.

Едно приложение за спорт е способно да ви поддържа във форма. Ключът към успеха е да откриете онова, което ви подхожда.

Nike Training Club

С приложението Nike Training Club разполагате със същински фитнес клуб в джоба си. То е напълно безплатно. Не дразни с реклами или вградени покупки. Същевременно програмата предлага над 160 програми за трениране, които са съсредоточени върху повишаване на силата, издръжливостта или мобилността. Предлагат се три нива на сложност: за начинаещи, напреднали и за професионалисти.

Освен това Nike Training Club дава възможност да се работи върху определени зони. Искате да се уверите в достойнствата на приложението, свалете го! Определено ще ви допадне.

Apple Watch Series 5 или Galaxy Watch Active 2?

Google Fit

Следете резултатите от тренировките. Google Fit е отлично приложение, разработено от самата компания Google. Това означава, че тя поддържа синхронизиране с услугите на търсачката, социални мрежи и максимално количество всевъзможни тракери и смарт часовници.

Това приложение ще регистрира темпото ви, периодичността на тренировките и куп други параметри, с помощта на които в реално време ще оценявате напредъка си. Освен това програмата предоставя удобни графики и таблици. Последните може да споделяте с приятели или потребители на услугата.

Runkeeper

Искате да тренирате на открито? Използвайте Runkeeper. Това е 100% функционален фитнес тракер за Android. Радва се на потребители в цял свят. Те наброяват над 50 млн.!

Приложението използва GPS данните, за да следи вашето тичане и каране на колело. Предоставя ви цялата необходима статистика. Освен това Runkeeper работи с датчици от други устройства – например смарт часовник. Така проследява сърцебиенето на потребителя, пулса му и други показатели по време на тренировка.

Колко често спортувате? Приложението ще ви каже с точност!

Map My Fitness Workout Trainer

Искате персонален треньор? Използвайте тази програма. Тя ви позволява не само да следите статистиката от упражненията, но и да получавате обратна връзка от общност от потребители, сред които има и професионални фитнес треньори.

Map My Fitness Workout Trainer ще ви спечели с над 600 различни вида тренировки, насочени към развиването на всички групи мускули. Може да спортувате у дома или на открито, а също така в зала.

В последния случай приложението ще ви подсказва как оптимално да използвате уредите.

Източник на снимките: pixabay.com