Полезни съвети      

Apple Watch Series 5 получи активен дисплей и вграден компас

от Лили Георгиева | 12.09.2019 г.

Компанията Apple зарадва почитателите на смарт часовниците с ново поколение на своя Apple Watch. Дизайнът и размерите на модела са сходни с миналогодишната версия Apple Watch Series 4. Във вътрешността на часовника обаче има промени.

Една от най-важните новости е постоянно активният дисплей. По този начин, за да видите колко часа е, не е необходимо да правите характерното движение на китката. Въпреки че дисплеят постоянно ще показва информация, времето на автономна работа не се е променило. То остава типичните 18 часа, характерни за цялата серия. Запазването на показателя е постигнато, благодарение на използването на

новата LTPO матрица

на дисплея и драйвер с ниско енергопотребление.

Панелът на дисплея е способен да понижава честотата на обновленията в режим престой, а подсветката на екрана работи в икономичен режим през по-голямата част от времето. Когато потребителят направи характерното движение за поглеждане колко е часът, се активира пълната яркост на екрана.

От Apple съобщават, че електронните циферблати и информацията за тренировките са преработени с цел по-ефективно използване на новите възможности на дисплея.

Нововъведения има още.

Например, вече споменахме наличието на

вграден компас.

Той позволява да виждате посоката на движение по карта директно на часовника. В една от версиите е налице и възможност за спешни обаждания в други страни. Не се уточнява обаче в кои.

Новият смарт часовник на Xiaomi за деца

Сега часовникът е изработен от преработен алуминий. Предлага се в сребристо, златисто и космическо сиво. Версията от неръждаема стомана ще е достъпна в първите два цвята плюс космическо черно. Предлага се и керамична версия.

В Apple Watch Series 5 потребителят получава вградена флаш памет до 32 GB, точно като при новите Garmin Fenix 6. Това е съществено подобрение, особено на фона на това, че към днешна дата много бюджетни смартфони са снабдени с по-малко памет.

В операционната система watchOS 6 са добавени функции за проследяване на здравословното състояние. Новото приложение „Проследяване на цикъла“ ще е от полза за дамите, а приложението „Шум“ следи нивото на шума в околната среда. Ще получавате съобщение, ако то превишава допустимата норма.

Като собственик на смарт часовника ново поколение на Apple, имате възможност и да използвате приложението „Тенденции на активността“ на айфон за проследяване на спортните постижения и оценка на прогреса в хода на тренировките.

Източник на снимките: apple.com