Полезни съвети      

Новият смарт часовник на Xiaomi за деца

от Лили Георгиева | 12.09.2018 г.

Все по-популярни в наши дни стават смарт часовниците, особено желани са те от родителите на малки деца и от спортуващите хора. Първите залагат на тях като на алтернатива на смартфоните, разкриващи пред малчуганите свят от невъобразимо много възможности и информация. За да се избегнат проблемите, свързани с това обстоятелство, родителите поглеждат към смарт часовниците – устройство, което също позволява да поддържат връзка с децата си.

Ако не вярвате в току-що казаното, попитайте някой ваш познат, който има малки деца. Той категорично ще ви отговори, че в неговите среди почти ежедневно се говори за смарт часовници и други подобни устройства, предназначени за поддържане на връзка с децата и осъществяване на контрол.

В този ред на мисли наскоро брандът Xiao Xun Technology, подразделение на компанията Xiaomi, който е ориентиран към предлагането на устройства за деца, на прага на новата учебна година представи своя нов модел. Ще го откриете под името Xiao Xun S2.

Часовникът официално вече е в продажба. Ориентировъчната му цена е 43 долара. Дизайнът му е компактен и е снабден с 1,3-инчов дисплей за въвеждане на номера. Оригиналният дизайн е допълнен от контрастна цветна каишка.

Капацитетът на батерията е 730 мАч. В автономен режим може да работи в продължение на цяла седмица. Това е една добра новина, предвид автономните способности на съвременните смартфони. Няма да треперите всеки ден дали часовникът на детето е зареден.

Като е смарт часовник – да е от най-добрите

Xiao Xun S2 също така е оборудван с Wi-Fi модул и функция за геолокация – така родителите могат от дистанция да определят местонахождението на детето си.

Благодарение на гласовия асистент, детето може да получи отговор на над 100 000 въпроса. Устройството може още да пее, да чете стихове и да поддържа разговор. В този модел е увеличено вътрешното хранилище. Може да бъдат съхранени около 3000 снимки.

Защо си струва да имате смарт часовник

За удобство е предоставена камера с дистанционно управление. По този начин правенето на снимки е много по-удобно.

Не на последно място трябва да отбележим наличието на антена LDS – тя осигурява максимално високо качество на провежданите телефонни разговори.

Още едно атрактивно предложение

Броени дни след старта на учебната година, от 19 септември, на пазара ще се появи фитнес гривната на Xiaomi – Mi Band с NFC модул. Устройството ще се предлага на цена само 29 долара.

Любопитен факт около модела е, че само за 17 дни компанията успя да реализира почти милион устройства.

Източник на снимките: Mi.com