Полезни съвети      

Как да скрием приложенията в Android смартфона

от Лили Георгиева | 28.08.2019 г.

Понякога би било полезно да скриваме част от приложенията на телефона или таблета си от странични очи. Например, да приберем по-жестоките игри, ако смартфонът от време на време попада в ръцете на деца. Както и да скрием приложението „Галерия“, за да не бъдат снимките на разположение на всеки.

Решенията на проблема са няколко. Нека ви подскажем.

Calculator Vault

Това е удобен инструмент за „маскиране“ на приложенията. Calculator Vault дублира приложението, което искате да скриете в свое „отделно пространство“. След като добавите приложението в Calulator Vault, може да го изтриете от телефона си. Сега ще бъде достъпно само в новото пространство.

Приложението позволява да поставите парола за контрол на достъпа. Работи и с биометрични сензори.

App Hider

Приложението App Hider работи аналогично на предходната програма, но има ред особености. Освен възможност да скривате приложения и игри, тук може да прибирате неща в защитено хранилище – например албуми, отделни снимки или видеа и т.н.

Доста удобно приложение! Достъпът е само с парола.

Parallel Space

Parallel Space дава възможност да се създаде допълнителен работен плот, достъпът до който се разрешава само след въвеждане на специална парола. За разлика от предходните две предложение, наличието на тайник ще издава самото приложение.

Google Family Link

Google Family Link е отличен инструмент за редактиране на възможностите на смартфона. Полезен е за родители. На първо място с негова помощ може дистанционно да скривате приложения. След това в удобен момент може да ги върнете.

Освен това предлага възможност за проследяване на действията, които се осъществяват с телефона. Какви приложения се стартират, колко често, колко продължително и т.н.

Полезни мобилни приложения за ученици

Разрешава още да се поставят ограничения при използването на някои програми.

И накрая – достъпна е функция за определяне на местоположението на потребителя и възможност за дистанционно блокиране на устройството.

Източник на снимките: pixabay.com