Полезни съвети      

Следващият флагмански таблет на Samsung

от Лили Георгиева | 11.07.2019 г.

Наскоро специализираното издание Sammobile сподели ексклузивна информация, свързана с техническите характеристики на подготвяния за пускане флагмански таблет на южнокорейската компания Samsung. Както се оказва, на мястото на модела Galaxy Tab S4 ще дойде не модел Galaxy Tab S5, а версията Galaxy Tab S6.

Каква е причината за пропускането на цифрата 5? По-рано компанията пусна устройство от средния клас, наречено Galaxy Tab S5e.

Колкото до техническите характеристики Samsung Galaxy Tab S6, то устройството ще получи най-новия процесор Snapdragon 855, 6 GB оперативна памет и вълнуващ дисплей с диагонал 10,5 инча.

Базовият модел ще включва вътрешно хранилище 128 GB. Ще бъде достъпна и модификация с 256 GB – за по-взискателните потребители.

Освен това устройството ще получи собствен стилус, който ще се поставя в специално отделение на задния панел.

Предвидено е магнитно закрепване и презареждане на стилуса от батерията на таблета. Това предполага, че стилусът ще се синхронизира с Bluetooth и ще предлага повече функции. Какви точно на този етап не знаем, но определено ще са полезни.

Трябва да отбележим още, че в таблета Samsung Galaxy Tab S6 ще бъде използвана двойна камера на задния панел. По този начин това ще бъде първият таблет на компанията с такава камера. Характеристиките на последната не се разгласят на този етап. Можем само да предполагаме, че вторият модул ще бъде ToF сензор и ще осигурява възможност за 3D проследяване в реално време. Апаратът ще работи с операционна система Android 9 Pie.

Това не е всичко.

Допълнително се съобщава, че таблетът Galaxy Tab S6 ще получи моделен номер SM-T860 за модел с поддръжка на Wi-Fi и SM-T865 – за версията с допълнителна поддръжка на LTE. Устройството ще постъпи на пазара в няколко цвята – сиво, синьо и кафяво. В качеството на допълнителни аксесоари ще може да се купи обложка с интегрирана клавиатура.

Засега не разполагаме с данни за официалния анонс на таблета, но може да се предположи отново, че Samsung Galaxy Tab S6 ще се появи на събитие, планирано за 7 август.

Таблетът, който контролира дома ви

Съществува неголяма вероятност анонсът на новия таблет да бъде отложен до изложението IFA 2019, което се провежда в Берлин през септември.

Таблет за 300 или 500 лв.

Ориентировъчната цена на флагманския таблет на Samsung засега остава тайна. Ще научим повече за нея обаче съвсем скоро. Ей ги къде са август и септември!

Източник на снимките: Samsung.com