Полезни съвети      

Втора част: Какъв часовник на Samsung да бъде?

от Лили Георгиева | 04.07.2019 г.

Смарт часовниците и фитнес тракерите стават все по-желана придобивка за мнозина. Причините са много. Този тип устройства предлагат доста ползи за спортуващите хора, а също така и за онези сред нас, които се стремят да не седят постоянно в свободното си време. Дори обедната почивка е повод раздвижване и поддържане на показатели на ниво, които смарт устройствата умело регистрират и съхраняват като данни.

Вчера ви показахме няколко модела смарт часовници на Samsung. Нека допълним списъка с още няколко.

Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch има собствена операционна система Tizen. Представлява нещо като „златен стандарт“ със своите фитнес функции. Освен това потребителят получава доста интересни възможности. Сред тях е безжично зареждане на устройството. Имате възможност и да плувате в басейн на неголяма дълбочина.

Galaxy Watch разполага с колонка и микрофон. Така може да осъществявате гласови разговори. Налице са още всевъзможни уведомления и синхронизация.

Най-добрите смарт часовници

На потребителите на Samsung Gear S3 Frontier, Galaxy Watch ще се стори познат. Текстурните им рамки се въртят гладко и се използват за навигация. Отстрани има по два бутона. Часовникът освен това е с корпус от неръждаема стомана, разполага със сензорен Super AMOLED екран, чийто диагонал е 1,2 инча и е с резолюция 360×360 пиксела.

Въобще Galaxy Watch е новото перфектно устройство на Samsung. Предлага се в два варианта – с екран 42 мм и 46 мм. При по-големия модел имате 1,3-инчов кръгъл дисплей, а при 42-милиметровия – 1,2 инча.

Това бъдещо любимо на вас устройство се предлага в три разцветки – черно, сребристо и розово злато.

Следващият и последен модел, който ще представим за днес е:

Galaxy Watch Active

Въпреки че този модел дебютира преди няколко месеца, той е съвършено обичаен на пръв поглед. Принадлежи към средния ценови сегмент. Такъв го прави леко скучноватата му външност.

В този модел е заложено на 768 MB оперативна памет и 4 GB вътрешна памет. Батерията е с капацитет 230 мАч и осигурява прилична автономна работа. Добра новина е поддръжката на NFC, A-GPS, ГЛОНАСС и Bluetooth 4.2.

За разлика от Apple Watch Series 4, който прави ЕКГ-а и диагностицира мерцателна аритмия, Galaxy Watch Active е способен да измерва кръвното налягане на човека, който го носи. Измерването се осъществява с помощта на специални датчици, които прилепват към китката по време на носене. Тази функция превръща устройството в ценна вещ за онези, които искат да следят изкъсо здравословното си състояние. И конкретно, състоянието на сърцето.

Източник на снимките: samsung.com