Полезни съвети      

Добри таблети със 7-инчови екрани

от Лили Георгиева | 02.07.2019 г.

Таблетите със 7-инчов екран се отличават с компактни размери и добра производителност, което ги прави едни от най-популярните и предпочитани устройства сред потребителите. За популяризация на своята продукция известните световни производители използват различни способи. Например, подобряват функционалностите им, увеличават автономната работа на устройствата, снабдяват ги с модули 4G и GPS и т.н.

Широкият спектър от модели на пазара позволява да подберем таблет според собствените ни нужди. А оптималните решения на пазара са много, стига да знаем какво да гледаме в характеристиките на продуктите.

Lenovo TAB 2 A7-30DC

Основните плюсове на този модел са няколко. Надеждна работна площадка е за хората, които не обичат да натоварват системата. Процесорът MediaTek MT8382 напълно оправдава своите 4 ядра и 1,3 GHz тактова честота, а с 1 GB оперативна памет ще работи перфектно, ако не залагате на игри и тежки приложения. Зарядът на батерията е достоен за този клас устройства.

Широкоформатният IPS-дисплей предлага ярки и наситени цветове. Голям плюс на TAB 2 A7-30DC е звукът, а слушалките той е великолепен.

С видеото и фото възможностите нещата стоят по друг начин. Задната камера е само 2-мегапкиселова, т.е. ще заснемете това, което искате, но превъзходно качество не може да очаквате. Този модел е незаменим, ако ви трябва GPS навигатор. Той работи перфектно тук.

Достойнства: висока производителност на процесор, ярък широкоформатен екран, тънък корпус, система Dolby Audio, добър GPS навигатор.

Минуси: не предлага 4G.

Samsung Galaxy Tab A 7.0 SM-T285

Основните плюсове на този модел са:

– Основна 5-мегапикселова камера с автофокус, която позволява да се правят качествени вертикални, хоризонтални и панорамни снимки. А след това може да създавате анимационни видеа от снимките.
– Капацитът на батерията е 4000 мАч. Гарантира продължителна автономна работа без презареждане – до 7 часа в режим гледане на видео.
– Благодарение на режима KidsMode детето може да рисува на екрана на таблета, а след това да добавя различни звукови ефекти.
– Процесорът е с 4 ядра с честота на работа 1.5 GHz и 1.5 GB оперативна памет. Достатъчни са, за да поддържат различни ресурсоемки приложения. Осигуряват работа в режим мултизадачност.
– Поддържа технологии LTE/4G, Wi-Fi и Bluetooth.

Samsung Galaxy Tab A 7.0 SM-T280

Апаратът успешно се конкурира с мини падовете на Apple. Основното му преимущество е отличната автономна работа. С едно зареждане в режим средно натоварване (с включен Wi-Fi) таблетът може да ви служи няколко дни.

Какъв таблет да вземем на детето?

Удобното съотношение на страните 4:3 позволява да използвате устройството в качеството на електронна книга. Удобен е и за сърфиране в интернет.

5-мегапикселовата задна камера нелошо снима и може да сканира QR-кодове. Разбира се, не на всички потребители им стига вътрешната памет. Преценете я добре, преди да се спрете на този модел.

Достойнства: отлична автономна работа, добър екран, стабилен софтуер, качествено изпълнение, достойна производителност.

Минуси: малко вътрешна памет.

Apple iPad mini 4 Wi-Fi

Основни плюсове:

– Корпус от анодиран алуминий, който позволява не само ефективно да се справя с разсейването на топлината, но и надеждно защитава вътрешните елементи на устройството от механични повреди.
– Бутоните на управлението са с вграден скенер на пръстови отпечатъци, който позволява да се защитят личните данни, а също така да се разблокира устройството с едно докосване.
– Мощният процесор A8 собствена разработка на Apple гарантира висока производителност на таблета дори в режим мултизадачност.
– Основната и задната камери са снабдени със съвременна оптика и подобрена матрица. Осигуряват високо качество на снимките във формат HD, а също така стабилно предаване на сигнал в режим видеоразговор.
– Мощна батерия осигурява автономна работа – до 10 часа без презареждане.
Устройството може да се синхронизира с телевизори, док станции и др. Големият обем вътрешна памет позволява да съхранявате доста мултимедийна информация.

Източник на снимките: lenovo.com, samsung.com, apple.com, pixabay.com