Полезни съвети      

Как да изпращате снимки по Вайбър без загуба на качеството им?

от Лили Георгиева | 22.05.2019 г.

В съвременния свят на високи технологии потребителят е достатъчно да има едно от популярните устройства, за да изпраща снимки на роднини и познати. Разбира се, трябва да знае как.

В последно време мобилната фотография се разви с бързо темпо. Почти всеки потребител прави ежедневно снимки и ги споделя. Някои започнаха да отбягват използването на Вайбър като канал за изпращане на снимки, тъй като установяват, че качеството на фотографиите се понижава. Това е така, когато не правите нещата по удачния начин.

Вайбърът като способ за изпращане на снимки

Той е поредният месинджър, който може да използвате за целта. Самото приложение позволява безплатно да звъните и да осъществявате видеоразговори, стига да имате интернет. Паралелно с това може да изпращате снимки, текстови съобщения и т.н. Отново безплатно.

Разпространеният начин за изпращане на снимки – или неверният

Как изпращате снимки през Вайбър? Обикновено всички изпращат снимки, използвайки раздела „Галерия“ в приложението. Т.е. докато говорите с някой, избирате галерията, отваряте я, маркирате желаните снимки и натискате „изпрати“. Друг вариант е да тръгнете от галерията, да изберете снимки и след това да ги споделите през желания месинджър. И в двата случая целта е изпълнена, но качеството на снимките се понижава.

Полезни мобилни приложения за ученици

Решението на проблема

Има изход от ситуацията. Даже е доста прост. Трябва да изпращате снимки и картинки през Вайбър посредством опцията „изпращане на файл“. Обърнете внимание на това, че в месинджъра долу има меню с три вида бутони. Там е опцията „изпращане на файл“. Натиснете и ще се отвори списък с папките в устройството. Снимките по правило се намират в папка DCIM. Отворете я, открийте желаната снимка и я изпратете.

По този начин снимката ще пристигне при получателя си със задоволително високо качество. На практика загуба на качество няма да има.

Както виждате, за проблема е помислено. Трябва само да се информирате какво е решението. Днес ви дадохме едно, надяваме се да го използвате.

Източник на снимките: pixabay.com