Полезни съвети      

Има ли полза от фитнес тракера?

от Лили Георгиева | 21.05.2019 г.

В наши дни за спорта са измислени различни устройства. Някои от тях наистина са полезни, други може да се окажат отличен помощник в тренировките. Нека да поговорим за един от най-достъпните продукти на пазара – това са фитнес тракерите. Става дума за мобилна гривна, която следи вашето здравословно състояние и ви предоставя любопитни данни. Да видим какво умее един фитнес тракер?

Започваме с елементарното – умее да фиксира изминатото разстояние, да изчислява колко калории сте изгорили и измерва пулса ви.

Освен това проследява фазите на съня, благодарение на функцията смарт будилник. Особеността на тази функция е в това, че смарт гривната ви буди в точно определено време, когато ви е най-лесно да се събудите. Естествено може да зададете примерни рамки, за да се събуждате в нужния за вас час. На сутринта ще разполагате с подробна статистик, например периодите на дълбок и бърз сън.

Някои спортни гривни може да се използват и във вода. Това означава, че ще може да изчислявате разстоянието, което сте преплували, както и броя на загребванията, които сте направили.

Фитнес тракерът ви позволява да следите храненето си. Може да ви даде информация за различни продукти, да следи общото количество на калориите, които приемате. Тази функция изисква синхронизация с мобилен телефон.

Ако обичате състезанията, то някои фитнес тракери предлагат функция за създаване на вътрешна социална мрежа. Така ще може да сравнявате резултатите си с тези на приятели и колеги.

Това устройство е полезно за офис служители. Те по цял ден са зад бюрото. Двигателната им активност е сведена до минимум. С помощта на умна гривна може да зададете продължителност на времето, което прекарвате в седящо положение.

Тя ще ви напомня да станете и да се поразтъпчете.

Как да изберем смарт часовник

На практика всяка една фитнес гривна позволява да въведете своите параметри – като тегло, ръст, възраст. Съветваме да въвеждате тази информация, тъй като гривната формира много задачи, ориентирайки се по нея.

Накрая ще кажем, че фитнес тракерът е добър помощник за хората, които искат да следят изкъсо своето здравословно състояние и активно да се занимават със спорт.

Източник на снимките: pixabay.com