Полезни съвети      

5 прости правила: Как смартфонът да не прегрява

от Лили Георгиева | 22.03.2019 г.

Първият сигнал, че смартфонът скоро ще се сбогува с вас, е именно прегряването му. По думите на експерти най-често този проблем е налице, когато капацитетът на батерията е 4000 мАч или повече.

Опитните специалисти в областта на съвременните технологии посочват 5 правила, с помощта на които може да защитите мобилното си устройство от прегряване. Готови ли сте да ги научите?

1/ Важно е да пазите от преки слънчеви лъчи телефона си, особено ако е с пластмасов заден панел.

2/ Съхраняването на телефона на повърхности, като легло или диван, блокира отделянето на излишната топлина, а също така повишава температурата на устройството.

3/ Не бива да оставяте телефона си да се зарежда по цяла нощ. Това провокира по-бързо износване на батерията.

4/ Необходимо е да сваляте задния капак на устройството по време на зареждане – така избягвате натрупването на топлина и осигурявате по-бързо охлаждане на устройството.

5/ Отстранете всички приложения, които провокират прегряване на смартфона.

А сега искаме да ви подскажем как правилно да зареждате телефона си:

За да ви служи смартфонът дълги години, трябва не само да избягвате изпускането му на земята, но и да не забравяте правилата за зареждане. Производителят на батерии – американската компания Cadex, посочи кои са тези правила.

1/ Най-важното условия за пълноценна и дългогодишна служба – не дръжте телефона си свързан с ел. мрежата, когато е зареден до 100%. След като смартфонът е зареден напълно, той започва да получава електричество на кратки импулси, които продължават да го държат в постоянно напрегнато състояние.

По данни на разработчиците не е желателно достигането до показател 100% заряд.

Как смартфонът ни предразполага към дебелеене

Тогава какво?

Оптималният промеждутък е от 40 до 80%. Ако следите тези проценти, животът на батерията ще се увеличи до 4 пъти.

2/ За да използвате зарядното устройство по-рядко, препоръчително е да закупите фирмен продукт, а не универсален. ИзключвайтеWi-Fi, когато не ви трябва. Избирайте енергоспестяващ режим и не дръжте устройството в помещение с ниска температура.

Изпълнявайки тези прости предписания, собствениците на смартфони ще си гарантират по-добро здраве на батерията, т.е. ще удължат срока на служба.

Източник на снимките: pixabay.com