Полезни съвети      

Най-глупавите мобилни приложения

от Лили Георгиева | 31.01.2019 г.

Съществуват толкова много мобилни приложения, че не е възможно да достигнем до всяко едно от тях. Основно изборът ни се ръководи от индивидуалните ни потребности. Ще се съгласите, че част от приложенията, които сте използвали досега, са полезни, други развлекателни и поучителни, а трети – безполезни, дори нелепи.

Днес ще ви представим 5 примера за напълно безсмислени приложения, които са достъпни за потребителите както на iOS, така и на Android.

1/ Die With Me – това е анонимен чат за онези потребители, чийто заряд на батерията на смартфона е достигнал до критичната точка под 5%, а в близост до тях няма нито контакт, нито външна батерия. В този чат може да споделите своите емоции в такъв момент, да изпратите своите „последни думи“ и философски размишления.

2/ S.M.T.H (Send me to Heaven) – Това приложение ви предлага да се състезавате – кой колко по-високо може да хвърли смартфона си. Всеки, прочел тези редове, може да се сети колко рисковано е заниманието. Дори защитното стъкло няма да е от полза. Поради това Apple се отказа от предлагането на това приложение. Сега то е достъпно само за потребителите на Google Play.

Мобилно приложение за концентрация и пълноценен сън

3/ Nothing – ако искате да изчистите главата от мислите, то това приложение е за вас. Някои го определят като „дзен“. Това е така, тъй като при стартирането му не се случва нищо. Появява се само минималистичния и изчерпателен надпис – nothing.

Знаете ли колко души са свалили това мобилно приложение? Над милион!

4/ I am not Robot – за да разберете какво е съдържанието на това приложение, дори не е необходимо да го сваляте. Не познаваме някой, който го е купил. Цената му е приблизително 440 долара.

Мобилни приложения за планинари

5/ Yo – за накрая оставяме може би фаворитът в този списък. Това приложение ви позволява да изпращате на своите приятели и познати съобщения с думата Yo. Не че не може да кажете същото и в друг месинджър. Колкото и да е парадоксално, по едно време това приложение бе на първо място в американския AppStore.

А вие срещнахте ли някое нелепо приложение, за което си заслужава да съобщите? Спестете губенето на време на мнозина!

Източник на снимките: play.google.com