Полезни съвети      

5-те най-добри 5G смартфони през 2019 г.

от Лили Георгиева | 06.12.2018 г.

5G смартфоните ще постъпят в продажба броени дни след началото на новата година. Знаем това от серия от информации, които постъпиха в медийното пространство. Намеци за работата върху 5G устройства дойдоха от различни страни.

Технологията за предаване на данни ново поколение не само абсолютно ще превъзхожда 4G и 3G от гледна точка на скорост, но и може радикално да промени начина, по който взаимодействаме със смартфона си.

Все по-голяма популярност ще придобият приложенията с допълнена и виртуална реалност, холографските дисплеи, повишената мощност и облачните изчисления от ново поколение. 5G ще тласне смартфоните една стъпка напред в развитието им.

Това ни кара да ви представим следващите 5 модела. Те ще поддържа модем 5G. Очакваме ги през 2019 г. А техни производители са не кои да е – Apple, Samsung, Sony, OnePlus и Huawei. Битката между тях съвсем скоро ще започне на фронта на 5G.

SAMSUNG GALAXY S10

За Samsung Galaxy S10 с технология 5G се споменава в разработки както на Qualcomm, така и на южнокорейския производител. Неотдавна компаниите обявиха своето стратегическо сътрудничество, в което се споменава преход към 5G.

А устройството вече споменахме кое е. То ще бъде флагманско и ще добави в списъка си функции, които са призвани да обезпокоят Apple.

Поддръжката на 5G в S10 ще позволи на потребителите да зареждат данни с невероятна скорост, а също така ще отвори вратата към игрите ААА. Да не говорим за поточните висококачествени 4К-филми.

Най-интересните Lenovo телефони през 2018 г.

Планирано е Galaxy S10 да се появи преди откриването на Mobile World Congress 2019 – изложението ще се състои в края на февруари. Така Samsung ще укрепи позициите си в авангарда на 5G смартфоните. Другите готови ли са да догонват?

HUAWEI P30

Huawei работи над смартфон с 5G, каза преди време Уолтър Джи – президент на западноевропейската потребителска бизнес група на компанията. Той потвърди, че 5G ще бъде представен „ако не в смартфона Р30, то вероятно в серията Mate през септември следващата година“.

Джи допълни, че компанията разполага с два флагмански продукта. През март излиза серията Р, а през октомври – Mate. Зависи как ще се развива чипсетът, за да се появи 5G устройството.

Искате да снимате видео? С тези телефони ще ви се получи

Както знаете, технологията 5G има нужда от голямо физическо пространство, доколкото антените са големи. Освен това изисква висока мощност. Отчитайки времето на автономна работа – което е сред настоящите проблеми в сектора, разработчиците ще трябва да бъдат магьосници, за да предоставят на пазара балансирани показатели.

ONEPLUS 7

Генералният директор на OnePlus Пит Лау неотдавна потвърди, че компанията работи над устройство, което ще бъде снабдено с технологията 5G. Като се има предвид продуктивността на OnePlus, вероятно става дума за OnePlus 7.

В това има смисъл, тъй като 5G идеално подхожда за култовия китайски производител – той има склонност към удивителна скорост на работа и конкурентна производителност. 5G дава именно това.

OnePlus традиционно пуска телефоните си през май или юни. Очакваме новото устройство тогава.

SONY XPERIA XZ3

Японската компания няма намерение да прави крачки назад. Тя също иска да бъде част от епохата на 5G. Възможно е първият 5G телефон на Sony да бъде снабден с батерия, която гарантира работа цяла седмица. Премиера? До края на февруари 2019 г.

IPHONE X (2019)

Наскоро се появи информация, в която се твърди, че Apple в момента води преговори с MediaTek за доставката на модема 5G.

Отчитайки факта, че компанията от Купертино стартира продажбата на своите нови флагмани всяка есен, то „насрочваме“ премиерата на 5G айфона за началото на учебната година на 2019 г.

Източник на снимките: sonymobile.com, oneplus.net