Полезни съвети      

Най-интересните Lenovo телефони през 2018 г.

от Лили Георгиева | 06.07.2018 г.

Компанията Lenovo отдавна е разпознаваема на родния пазар. Асортиментът от смартфони на марката е достатъчно голям, че да се загубите из характеристиките на всеки един модел. Поради това решихме да насочим вниманието ви към конкретен списък от смартфони – те фигурират на пазара от миналата и тази година. Общата им черта, освен производителя, е, че са най-добрите от „родата“.

Lenovo K6 Power

Този модел е сравнително евтин. Може да ви впечатли с метален корпус и 5-инчов екран с резолюция Full HD. На задния панел на устройството получавате скенер на пръстови отпечатъци. Достоен е капацитетът на батерията – 4000 мАч.

В качеството на процесор е използван Qualcomm Snapdragon 430. Да, това не е най-мощното решение към днешна дата, но нали говорим за бюджетен модел.

Оперативната памет е 2 GB, а вътрешното хранилище предлага 16 GB. Поддържа се слот за карта памет.

Lenovo Vibe B

Друг бюджетен модел на Lenovo е Vibe B. Той предлага 4,5-инчов екран с резолюция 854×480 пиксела. Базиран е на 4-ядрен процесор MediaTek MT6735M, 1 GB оперативна памет и 8 GB вътрешна памет. Капацитетът на батерията е 2000 мАч. Камерите са съответно – 5-мегапикселова основна и 2-мегапикселова предна. Въпреки ниската си цена, Lenovo Vibe B предлага поддръжка на 4G.

Lenovo Vibe K5

Следващото устройство в списъка е Lenovo Vibe K5. Доста интересно устройство в метален корпус и два високоговорителя на задната част на корпуса. Като резултат потребителят получава по-силен и по-добър звук.

Смартфонът разполага с 5-инчов диагонал на екрана, резолюция 1280×720 пиксела, процесор Qualcomm Snapdragon 415, 2 GB оперативна памет и 12 GB вътрешна памет.

Капацитетът на батерията е 2750 мАч.

Lenovo Vibe S1

Искате телефонът ви да бъде стилен? Тогава хвърлете поглед към Lenovo Vibe S1. Неговият корпус е изработен от метал и стъкло. Цветовете на корпуса предоставят възможност за избор според вашите предпочитания. Има дори бордо!

Този модел ще ви заинтригува с двойния модул на предната камера – 8 MP + 2 MP. Модулът на основната камера е обичаен, с резолюция 13 MP.

Vibe S1 е снабден с 5-инчов екран с Full HD резолюция. Оперативната памет е 3 GB. Отсъства скенер на пръстови отпечатъци.

Lenovo Phab 2 Plus

Следващият модел в списъка е фаблет. Първото нещо, което трябва да узнаете за него, е, че диагоналът на дисплея е 6,4 инча. Резолюцията е 1920х1080 пиксела. Доколкото размерите на смартфона не са никак малки, от Lenovo са заложили на метален корпус. Теглото на устройството е малко над 200 грама.

Lenovo Phab 2 Plus работи на базата на процесор MediaTek MT8783, 32 GB вътрешна памет и 3 GB оперативна памет. Капацитетът на батерията е 4050 мАч.

Задължително е да отбележим наличието на двойна камера, стилен външен вид и необичаен размер на дисплея.

Следва продължение …

Източник на снимките: Lenovo.com