Полезни съвети      

Всичко, което знаем за Galaxy S10

от Лили Георгиева | 04.12.2018 г.

През 2018 г. Samsung сериозно впечатли всички почитатели на флагманите със своите топ модели Galaxy S9 и S9+. Така корейците частично се реабилитираха след огромния проблем с Galaxy Note 9 и преодоляха цяла година стагнация. За да бъде и следващият модел успешен сред потребителите, в Samsung положиха доста усилия, може да се каже, че предприеха радикални мерки.

А какъв ще бъде бъдещият телефон на компанията? За него знаем, че ще се появи през първото тримесечие на 2019 г.

За Galaxy S10 знаем (предполагаме подобно на милиони други по света):

1/ Десетата „галактика“ ще бъде показана по време на изложението MWC в Барселона. То ще стартира в края на февруари. Така новият флагман ще влезе в продажба още през март. Напълно нормален график на случване на нещата. Като се има предвид че Note 9 се продава като топъл хляб, да се бърза не е необходимо.

2/ В серията ще има 3-4 устройства. Стандартният Galaxy S10, Galaxy S10 Plus, а също така „грамаден“ Galaxy S10 с 6,7-инчов екран. Според някои слухове ще има и Galaxy S10 Lite.

3/ Galaxy S10 ще разполага с 6,1-инчов екран със скенер на пръстови отпечатъци в дисплея. Странно решение според някои експерти, тъй като нормалният Face ID вече успешно се е наложил.

Учим английски език на телефона си

4/ Процесорът ще бъде или мощен Exynos, или Snapdragon 8150. Оперативната памет ще стартира от 6 GB, а вътрешната – от 64 GB. Съдбата на картата памет засега е неизвестна.

5/ Камерата 100% ще бъде двойна. Просто друг начин няма. Ако вие се сещате за друго, смело споделяйте!

6/ Напълно възможно е да се сбогуваме с мини жака. Вероятно това решение е продиктувано от стремежа да се намали максимално дебелината на корпуса.

Евтини, но мощни

7/ Най-интересно – къде ще е предната камера. Отговорът се крие в два варианта. Или нищо няма да се промени – т.е. ще получим нещо като в S9, или Galaxy S10 ще има дупка в дисплея. Последното силно вълнува въображението.

Най-доброто устройство, представено през 2018 г.

При всички положения новият флагман сериозно ще се различава от своите предшественици S8/S9. А каква ще бъде цената му, засега официални данни няма. По всяка вероятност ще бъде на ниво 900-950 долара.

До февруари-март обаче има много време. Задават се коледни празници. Тези, които устоят на изкушението да се сдобият с нов телефон, ще могат със спестените пари да станат собственик на чисто новия флагман на Samsung. Това категорично е една добра инвестиция.

Източник на снимките: Samsung.com