Полезни съвети      

Най-доброто устройство, представено през 2018 г.?

от Лили Георгиева | 09.11.2018 г.

Презентациите на Apple традиционно вече се гледат от милиони хора по света. Следващото септемврийско събитие на компанията се очаква от момента, в който на пазара се появят новите айфони, айпади и макове. След премиерата в уречения ден и час се извиват опашки от желаещи първи да се снабдят с най-новото поколение устройства на Apple.

Тази година iPad Pro провокира интереса и вълненията на мнозина. Може да се каже, че дори този модел засенчи iPhone XS и iPhone XS Max. Защо се случи това?

Заради превъзходния екран
Заради колосалната производителност
Заради самия Apple

Според експерти, а също така и ценители, новите тънки рамки на iPad Pro са просто фантастично привлекателни. Най-накрая компанията от Купертино е отговорила на очакванията на потребителите по отношение на таблетите.

По отношение на производителността новият iPad Pro 2018 се показа удивително добре. Резултатите му са космически. Два пъти по-мощен е от своя предшественик. Повишената мощност е осигурена от новия чипсет A12X.

В бенчмарка AnTuTu таблетът събра над 550 000 точки. Следващ по мощност и близък конкурент на iPad Pro е Huawei Mate 20 Pro с 7-нм чипсет Kirin 980 и събрани едва 300 000 точки.

Заради разкошния звук

Няма как да не се вълнувате от звука. Apple направи огромна стъпка напред в разработките си в това направление. Сега устройството разполага с вградени колони. Стереозвукът е великолепен. Басовете са добри. Силата на звука е достатъчна за неголямо парти у дома.

Заради Apple Pencil

В новия Apple Pencil виждаме разрешени повечето проблеми, които мъчеха предходното поколение. Ако не сте художник, вероятно този факт въобще не ви вълнува. Въпреки това трябва да се отбележи. Пардон, подчертае дебело.

Телефони с отличен звук

Заради калъфите, клавиатурата и портовете

Още малко думи за аксесоарите на iPad Pro 2018. Изборът на калъфи е поограничен. Или купуваш кейс със клавиатура, или получаваш обикновен калъф, който се закрепва чрез магнити за задната част на таблета, прикривайки предния обичаен Magic Cover.

За някои е нелогично да има само три цвята – бяло, кремаво розово и черно. Но е факт, че са само три. Вероятно разработчиците в Купертино са решили, че все пак това устройство е предназначено за професионалисти – какво значение има богатството от цветове!

Най-добрите телефони с OLED дисплей

Сега потребителят получава на мястото на Lightning по-универсалния порт USB-C. Това носи със себе си ред нови възможности за използване.

Източник на снимките: apple.com