Полезни съвети      

MagicScroll — мобилното устройство на бъдещето

от Лили Георгиева | 31.08.2018 г.

Инженери от университета Куинс в Кингстън представиха своето виждане за мобилното устройство на бъдещето. Интересно да се отбележи е, че изследователите са черпили вдъхновение от древните свитъци. Устройството може да се използва в няколко режима и едновременно заменя смартфоните и таблетите. Тази симбиоза е постигната, благодарение на внедряването на гъвкав дисплей, информира phonearena.com.

Бяхме вдъхновени от дизайна на древните свитъци, тъй като тяхната форма предлага по-естествен и непрекъснат опит при работа със съдържание. Друг източник на вдъхновение били старите системи Rolodex, които са се използвали за съхраняване и преглеждане на визитни картички.

Часовникът на бъдещето вижда света през кожата ни

Колелото MagicScroll може да се върти безкрайно за бързо запознаване с дълги списъци. Развъртането предлага осезаемо преживяване и дава възможност на потребителите напълно да се потопят в информацията, която ги вълнува. Няма значение дали става дума за гледане на изображения в лентата на Instagram, кореспонденция в в месинджър или контактите в LinkedIn, разказва доктор Рол Вертегаал, директор на Human Media Labs.

MagicScroll е снабден със 7,5-инчов дисплей с резолюция 2K. Той е разположен върху цилиндър, разпечатан с помощта на 3D принтер. Всички ключови компоненти се намира във вътрешността на цилиндъра. Човекът може да използва устройството за разговори, държейки го като телефонна слушалка, бързо да преглежда съдържание, превъртайки устройството, или пък разтвори дисплея, за да види на едно място повече информация.

Как да направим дома си смарт

По думите на д-р Рол Вертегаал в момента изследователският екип е съсредоточил усилията си върху смаляването на MagicScroll. Целта е да се постигнат размери, сходни с тези на обикновена химикалка. По този начин устройството ще може да се носи в джоб.

Специалистът добавя, че екраните не е задължително да бъдат плоски. В бъдеще всяка една повърхност ще може да служи за дисплей.