Полезни съвети      

На 12 септември сте заети

от Лили Георгиева | 30.08.2018 г.

Днес Apple разпрати покана за презентацията, която подготвя за 12 септември. На минималистичните покани се забелязва силуета на кампуса Apple Park и четем слогана, който може да се преведе като „Събираме се около“.

Какво ще ни представи Apple на 12 септември?

Предстоящото събитие трябва да се превърне в едно от най-важните за последните години. Според слухове компанията от Купертино отново ще анонсира три модела айфон, обновен iPad Pro с поддръжка на интерфейса Face ID, часовник Apple Watch Series 4 с по-голям дисплей и нови биометрични датчици, а също така и достъпен като цена MacBook Air с Retina-дисплей.

Засега експерти смятат, че категорично ще видим един айфон, който ще носи названието iPhone XS и ще бъде изпълнен в златен цвят. Това сочат данните на изданието 9To5Mac, позоваващо се на ексклузивни изображения на бъдещия смартфон.

На изображението са представени т.нар. по-големи модели с OLED-дисплеи и рамки от неръждаема стомана.

А какъв ще бъде новият айфон?

Много малка е вероятността той да бъде разочарование за милионите почитатели на марката. Apple не може да си позволи грешки.

По-рано тази есен компанията регистрира в Евразийската икономическа комисия няколко нови айфона. Предполага се, че три от тях ще са айфони серия X, докато четвъртият ще бъде обновен iPhone 7 с повече памет.

Какви процесори може да получат MacBook и MacBook Air?

Преди няколко дни Intel анонсира осмото поколение процесори Whiskey Lake (серия U) и Amber Lake (серия Y). Тези чипове са проектирани за използване в ултракомпактни ноутбуци или таблети и се отличават с ниско енергопотребление. Според анализатори именно тези процесори ще бъдат поставени в новите MacBook и MacBook Air.

Обновената Y-серия включва в себе си следните процесори: i7-8500Y (1,5 GHz и Turbo Boost до 4,2 GHz), i5-8200Y и m3-8100Y.

Чиповете са получили по две ядра и четири потока. Те може да задействат пасивно охлаждане.

Колкото до U-серията, тя е представена от три модела процесори Core i7-8565U, i5-8265U и i3-8145U. Стартовата честота започва от 1,8 GHz и с технология Turbo Boost стига до 4,6 GHz.

Според Intel обновените еднокристални системи ще осигуряват до 16 часа автономна работа при условие, че се спазват препоръките на производителя.

Смартфоните, които ще видим до края на годината

Сред нововъведенията са поддръжка на гигабитен WI-Fi, USB 3.1 второ поколение, а също така 4K UHD-видео и технологии Dolby Vision и Dolby Atmos.

Производителят обещава, че първите ноутбуци с подобрените чипове ще се появят още тази есен. Това означава, че е напълно възможно Apple да се възползва.

Източник на снимките: apple.com