Полезни съвети      

Смартфоните, които ще видим до края на 2018 г.

от Лили Георгиева | 02.08.2018 г.

Мнозина смятат, че повечето производители вече са отметнали събитията си до края на годината. Включително по отношение на флагманските смартфони. Не е, не е така. До първия ден на 2019 г. има какво да видим и да очакваме с вълнение. За това свидетелстват вече обявени премиери и слухове за нови модели. Те ще се появят през втората половина на 2018 г., а от нея останаха 5 месеца.

Август

През август Meizu ще представи Meizu 16 и Meizu 16 Plus. Събитието е планирано за 8 август. На следващия ден – 9 август, Samsung ще представи Galaxy Note 9, модел, който все по-активно се обсъжда през последните седмици.

Септември

През последния летен месец, в който ще направим първи стъпки в есента, ще имаме удоволствието да бъдем запознати с LG V40 ThinQ. Продажбите на устройството ще стартират през октомври 2018 г.

Плюсовете и минусите на iPhone X

През септември ще видим още новите iPhone 9, iPhone 9 Plus и бюджетния iPhone с LCD-дисплей. Поради проблеми с дисплеите стартът на продажбите на LCD-варианта ще бъде отложен с месец-два, т.е. той ще се появи най-късно през ноември на пазара.

През септември-октомври Xiaomi ще представи своя следващ интересен модел – Mi MIX 3, който се характеризира с отсъствие на прорез в дисплей. Една модна хрумка по-малко!

5 причини да купите Pixel 2 XL

Октомври

Добре дошли, флагмани на Google. Става дума за Pixel 3 и Pixel 3 XL. В средата на октомври ще бъдат представени още Nubia Z19 и серията смартфони Huawei Mate 20, която включва в себе си Mate 20 и Mate 20 Pro.

Ноември

OnePlus 6T е планирано да излезе на пазара по това време. Възможно е да бъдем запознати и с Honor V11.

Декември

Според слухове в последния месец на 2018 г. ще видим 360 N8, Honor Magic 2 и Vivo X22. Очаква се Vivo X22 да се превърне в първия в света смартфон с 10 GB оперативна памет.

Втората половина на 2018 г. ще бъде годината на 7-нм чипсетите. Процесорът Apple 12, с който ще бъдат снабдени новите iPhone-и, ще  е с 7-нм техпроцес.

Разбира се, и на Kirin 980, който ще видим в Mate 20, Mate 20 Pro, Honor V11 и Honor Magic 2. Конкуренция на Kirin 980 ще бъде процесорът Snapdragon 855, чиято премиера на пазара ще бъде през октомври.

В списъка с непредставени за момента модели са Nokia 9, Razer Phone 2, Xperia XZ3, XZ3 Compact и XZ3 Premium. По всяка вероятност тяхната премиера ще се състои тази година.

Източник на снимките: Mi.com, htc.com, huawei.com