Полезни съвети      

Най-мощните Xiaomi смартфони

от Лили Георгиева | 16.05.2018 г.

Днес ще поговорим за смартфоните на Xiaomi – компания, която се слави с изобилието от бюджетни устройства на пазара. Разбира се, има и серии, които се характеризират с висока цена и мощност.

В следващите редове ще разгледаме трите най-мощни смартфони, които за момента може да откриете по лавиците на магазините и в Sravni.bg.

Започваме във възходяща линия.

На трето място поставяме съвременният безрамков

фаблет Mi Note 2.

Този модел разполага с голям дисплей с диагонал 5,7 инча и Full HD резолюция. Ще се хареса на потребителите, които не залагат на компактността при избора на устройство. Основният коз в ръката на Mi Note 2 е неговият закръглен екран, който, както вече споменахме, е създаден в духа на модерните тенденции днес – а именно без рамки.

Този модел попада в класацията и заради своята мощност, която се базира на процесор Snapdragon 821 с 4 ядра и честота на работа до 2350 МГц. Разполага още с вграден видеочип Adreno 530. Оперативната памет е 6 GB, което означава, че с лекота ще изпълни всяка една задача.

На второ място поставяме настоящия

флагман Mi6.

Той впечатлява с относително неголям IPS екран с диагонал 5,15 инча и стандартна Full HD резолюция. Дизайнът му е симпатичен, а корпусът – от стъкло. Забелязваме още, че е базиран на 8-ядрен процесор Snapdragon 835 и графичен чип Adreno 540. Ще може да стартирате всякакви приложения и игри без проблем.

Особеност на този модел е наличието на двойна основна камера 12+12 MP. Т.е. ще се радвате на сносни снимки. Като минус може да оцените отсъствието на безжично зареждане.

Накрая представяме лидера в класацията –

новия и мощен Mi Mix 2S.

Ако искате да разполагате със стилен флагман, то това е вашият „човек“.

Дизайнът отново е без рамки, а диагоналът на дисплея е 5,99 инча. Резолюцията е 2160n1080 пиксела при съотношение на страните 18:9.

Xiaomi телефони под 450 лв.

Mi Mix 2S е симпатимно устройство, което ще се понрави на почитателите на нестандартните решения. Снабдено е с нов мощен процесор с 8 ядра – Snapdragon 845, както и ново графично ядро – Adreno 630.

Сега, когато знаете кои са най-мощните модели на Xiaomi, категорично може да заключите, че заслужават вниманието ви.

Източник на снимките: mi.com