Полезни съвети      

Най-добрите Xiaomi телефони

от Лили Георгиева | 09.08.2017 г.

Xiaomi е компания, която в никакъв случай не можем да кажем, че създава лоши смартфони. Сред продуктите й се забелязват интересни решения. Поради това с ентусиазъм ще разгледаме няколко модела в различни ценови класове.

Бюджетни предложения

Производителят успешно година след година привлича клиентите с ниска цена и чипсети среден клас.

Xiaomi Redmi 4A

Този модел бе пуснат на пазара в края на 2016 г. Представлява най-достъпният смартфон на компанията. Срещу разумна сума получавате 4-ядрен процесор Snapdragon 425, 2 GB оперативна и 16 GB вградена памет. Да не забравяме още HD IPS екран с размер на диагонала 5 инча.

Корпусът е изработен от пластмаса. Отсъства скенер на пръстови отпечатъци. Капацитетът на батерията е 3100 мАч, което гарантира до 11-12 часа активност на екрана или до 4 дни в режим очакване.

Смартфони за жени със стил

Основната камера е 13-мегапикселова, а предната – 5-мегапикселова.

Xiaomi Redmi Note 4X

Почти идеален смартфон, който е сред най-добрите предложения на Xiaomi за 2017 г. Снабден е с чипсет Snapdragon 625, 3 GB оперативна памет и 32 GB вградена памет. Дисплеят е 5,5-инчов, по технология IPS. Резолюцията е FullHD.

Потребителят получава още батерия с капацитет 4100 мАч, която гарантира до 15 часа активност на екрана или до 4 дни в режим очакване.

Смартфонът има качествен алуминиев корпус. Освен това потребителят получава скенер на пръстови отпечатъци, който отсъстваше в предния модел. Основната камера е 13-мегапикселова, поддържа фазов автофокус и е снабдена с двойна светкавица.

Среден клас

И тук забелязваме няколко любопитни предложения.

Xiaomi Max 2

Огромният Xiaomi Max 2 не може да убегне от вниманието ни. Той е с нетрадиционен размер на екрана – 6,44 инча. Матрицата е IPS с резолюция FullHD. Чипсетът е Snapdragon 625. Оперативната памет е с капацитет 4 GB, а вградената – 64 GB. Има слот за MicroSD карта.

Батерията е с капацитет 5300 мАч и осигурява отлично ниво на автономност – над 15 часа активен екран.

Основната камера е 12-мегапикселова. Тя се отличава от флагманския модел по леко опростената оптика.

Искате телефон със стилус?

Моделът предлага бърз скенер на пръстови отпечатъци, инфрачервен порт и отлични колонки.

Флагмани

Тук, разбира се, си струва да обърнем внимание към Xiaomi Mi6.  

Този красив и мощен модел бе представен през април. Това е вторият смартфон, след Samsung Galaxy S8, базиран на чипсета Snapdragon 835. Предлага 6 GB оперативна памет и 64/128 GB вградена памет. Батерията е с капацитет 3300 мАч.

Основната камера е двойна – 12-мегапикселова. Налице е оптическа стабилизация. Предната камера на свой ред е 8-мегапикселова. С устройството може да снимате 4К видео.

Източник на снимките: mi.com