Полезни съвети      

10 причини да изберете смартфон със стилус

от Лили Георгиева | 08.03.2016 г.

Огледате ли се, ще забележите, че са малцина хората, които предпочитат телефони със стилус. Възможно ли е тези от нас, които подценяват стилуса, да изпускат нещо много важно, свързано с него?

Това не е просто тънка пръчица, която служи за внушаване на повече изтънченост.

Стилусът разширява възможностите на потребителя.

Нека да разгледаме 10 причини, поради които си струва да се сдобиете със смартфон със стилус.

1/ Съвременните телефони се характеризират с постъпателно увеличаване на диаметъра на екрана. Големият дисплей предлага както ползи, така и недостатъци. Той е идеален за изпълнението на много задачи едновременно, а освен това прави удоволствието от игрите и видеата по-пълно. С помощта на стилуса можете да държите телефона в една ръка и да изпълнявате с другата много задачи с незаменима лекота.

2/ Стилусът разплита проблем като работата с екрана в студено време и при навлажнени ръце. Когато сте поизцапали ръцете си, добре е да имате начин да взаимодействате с екрана по друг начин. Стилусът представлява това решение.

Samsung Galaxy S7 edge (Galaxy S7)

3/ В наши дни сензорните екрани се използват не само в мобилните устройства, но и на много други места – на терминали, банкомати и т.н. Стилусът представлява инструмент, с който можете да избегнете замърсяването на ръцете си при допира с продукти, които са предоставени за обществено употреба.

4/ Немалко предимство на стилуса е фактът, че той допринася за съхраняването на екрана на смартфона. Той го предпазва от драскотини и петна.

5/ Със сигурност се спречквате с проблем при писането с помощта на миниатюрната клавиатура. Дори вероятно сте се отказали да коригирате леки грешки. Стилусът ще ви позволи да минимизирате неточността, тъй като той разполага с по-тънък връх, упражняващ натиск, за разлика от пръстите на ръцете.

Как правилно да зареждаме батерията на телефона?

6/ И като говорим за размер на пръстите на ръцете, знаете, че всеки човек е уникален. Стилусът позволява унификация, като всеки може да го използва.

Samsung Galaxy Note 4

7/ Отличната прецизност на работа на стилуса го прави идеален за развитието на креативните възможности на човека. С негова помощ можете да рисувате, да редактирате фотографии и т.н.

8/ Много потребители използват смартфоните си като бележници. В тях записват ежедневните задачи, а също така и дългосрочните си планове. Стилусът превръща процеса на записване в удоволствие, тъй като наподобява този на писане върху хартия.

9/ Като говорим за химикалки, трябва да отбележим, че вече са достъпни на пазара химикалки с функция стилус. Благодарение на тях можете да подпишете хартиен документ и да управлявате ефикасно мобилното устройство.

apple pencil 2

10/ Всеки един съвременен продукт е ценен и търсен и поради един друг важен фактор – естетика. Освен че е функционален, стилусът се характеризира със стилен дизайн. Той говори за стил и стремеж към удобство и креативност. А една технология не може да бъде наречена съвременна, ако не задоволява тези потребности.

Източник на снимките: asus.com, samsung.com, apple.com