Полезни съвети      

Особености на различните серии Xiaomi смартфони

от Лили Георгиева | 19.04.2018 г.

Много устройства на Xiaomi са достойни за одобрение, тъй като са създадени с оглед потребностите и желанията на потребителите. Компанията има навика да се допитва до своите последователи и да се вслушва в техните коментари по отношение на желани промени и усъвършенствания. Именно това се цени у Xiaomi в Китай и на много места в Европа. Брандът е ориентиран към предлагането на смартфони и друга мобилна електроника, която да отговаря на търсенето.

Ако не сте сред феновете на Xiaomi, вероятно не знаете какво различава сериите на марката. Те се характеризират със свои специфики. Ориентирани са към определена аудитория.

На широка популярност се радват смартфоните Mi One.

Универсалните Redmi

Китайската компания не се замисли и в един момент започна да пуска на пазара достъпни модели с широк спектър от технически характеристики. Тук са представени различни модели – прости с пластмасови корпуси и неголям диагонал на екрана, а също така и мултифункционални варианти, например Xiaomi Redmi Note 4.

Названията Red Rice и Hongmi означават, че пред вас се намира бюджетна версия на смартфоните Xiaomi. Създателите на китайския бранд разбраха, че посредством преработване на скъпи чипсети може да се понижи цената за производство. Поради това моделите на Xiaomi са по-евтини от тези на конкурентите. Тяхната функционалност обаче е разнообразна. Например предлагат скенер на пръстови отпечатъци.

Особеностите на Mi-моделите

Флагманските версии се делят на различни групи – базови, усъвършенствани и разширени. Различават се по параметри, ценови фактор, но са създадени в духа на най-новите технологии.

Пример за модели със средни размери са Mi4 и Mi5. Те са предназначени за платежоспособното население, балансирани са и предлагат универсалност и високо качество.

Mi

Основно това наименование дава подсказка, че става дума за незначително модифицирани версии на флагмани. Примери за такива са Mi5i, Mi5S, Mi5c и други.

Те предлагат мощен процесор и графика на ниво. Разработени са за специфичните изисквания на клиентите – например увеличен диагонал, по-малък размер на корпуса, допълнителни функции.

Note

Стигнахме и до фаблетите. Те предлагат голям екран, чийто диагонал започва от 5,5 инча. Функцията им е да осигурят желан продукт на хората, които са фенове на високотехнологичните устройства. Пример – Note Pro.

Тук Xiaomi подхожда с внимание като баланса между функционалност, апаратна част, дизайн, цена и достъпност. Това са главните фактори, които привличат купувачите към фаблетите Note.

Какво предлагат бюджетните смартфони през 2018 г.

Характерна честа е големият капацитет на батерията. Запасът на заряд е достатъчен за удовлетворителна автономна работа.

Max

Видите ли Max в името на смартфона, то ще получите продукт, който е ориентиран към аудитория с афинитет към новите технологии, но не се вълнуват толкова от мощността. Xiaomi се стреми да предлага достатъчно удобни и практични модели.

Източник на снимките: mi.com