Полезни съвети      

Трета част: Като ще бъде смарт часовник – да е от най-добрите

от Лили Георгиева | 05.04.2018 г.

След като ви запознахме с едни от най-интересните модели на съвременния пазар, време е да допълним списъка с още няколко вълнуващи представители на семейство смарт часовници.

Тук е най-новият модел на Apple! Но да вървим по ред.

Sony SmartWatch 3 SWR50

В списъка с възможности на Sony SmartWatch 3 ще откриете опция за откриване на най-краткия път и сведения за пътувания, преглеждане на календара и напомняния, получаване на прогнозата за времето, търсене чрез гласова команда.

Устройството получава уведомления от синхронизирани с него смартфона и се предлага на достъпна цена.

Положителни страни: висока степен на защита срещу влага, здрав корпус, добра батерия, позволяваща да работи не по-малко от 2 дни с едно зареждане, наличие на модул GPS, удобно закопчаване на каишката.

Като минуси може да отчетете: невъзможността да се контролира сърдечният ритъм, неудобен достъп до жака за зареждащия кабел и др.

Apple Watch Series 3

Една класация на най-добрите модели смарт часовници е непълна, ако в нея не присъства Apple Watch Series 3. Цената на устройството не е толкова висока, както на другите продукти в семейството. Функционалността обаче може да не ви впечатли.

Позитивни страни: водонепроницаемост, възможност за GPS-мониторинг, взаимодействие с телефони с Android и iOS, прецизност на измерване на данните.

Като минуси може да оцените: отсъствието на функция за мониторинг на съня и невисока автономна работа. Да извлечете максимална полза от смарт часовника е възможно, само ако притежавате айфон.

FitBit Ionic

Моделът FitBit Ionic може да се определи като хибрид – той е комбинация между смарт часовник и фитнес тракер. Отличава се с автономната си работа и функционалността. Устройството може да контролира дишането, да проверява сърдечния ритъм на потребителя по време на сън и да запаметява информация, свързана с тренировките.

Важна характеристика за меломаните е наличието на 2,5 GB вътрешна памет, която ще е от полза за запаметяването на аудио файлове.

Телефони за меломани

Позитивни страни: удобно използване, ярък дисплей, наличие на вградено хранилище, разширена функционалност за тренировки.

Като минуси може да оцените: Понякога възникват проблеми с операционната система на часовника, не е възможно да се отзовавате на повиквания и текстови съобщения.

Сравнение на трите модела:

Източник на снимките: sonymobile.com, apple.com, fitbit.com