Полезни съвети      

Нещо не е наред с телефона ви? TestM ще ви каже точно какво

от Лили Георгиева | 08.03.2018 г.

Смартфонът е сложно устройство, което често е изложено на чупене и повреждане. От време на време той се държи странно. По-взискателните потребители веднага ще го отнесат в сервиз при първи признаци за повреда. Това удоволствие обаче не е евтино. Обикновено проблемът се корени в апаратни дефекти или е програмен бъг.

В Google Play има едно полезно приложение, което ще ви влезе в употреба. То позволява с висока степен на достоверност да изясните какво се случва със смартфона ви. Това ще ви спести пари за диагностика.

Приложението се нарича TestM. Неговата уникалност е в това, че получавайки достъп до някои апаратни компоненти на смартфона, то е способно да проведе диагностика на компонентите и да изясни какъв е проблемът. Оттам може да прецените дали е изгодно да се залавяте с разрешаването му.

Изпуснахте смартфона или пък сте го държали в среда, която е рискова за него? Внезапно губите мобилна връзка? Не бързайте да го давате за ремонт. Проблемът може да бъде решен чрез едно банално презареждане на системата.

Например, първият тест на TestM е да прокарате пръст по цялата повърхност на дисплея. Ако някои участъци не реагират на допира, това е повод да се усъмните, че нещо не е наред със сензорния екран.

По аналогичен начин се тестват и колонките. Приложението произнася три числа, вие трябва да ги въведете, щом ги учете. Микрофонът се тества по сходен начин – просто казвате „Здравейте“ и се изкачва разпознаване от системата.

Приложението TestM също така тества работата на камерите, датчика за светлина и разстояние, скенера на пръстови отпечатъци и други апаратни компоненти на смартфона, които редовно използваме.

Някои от вас ще обърнат внимание на това, че в диагностиката не е включен тест на батерията. Това е повод да проявим уважение към честните разработчици. Нееднократно е доказвано, че приложенията, определящи състоянието на батерията, често се заблуждават.

Дори да ви се струва, че смартфонът ви работи идеално, разработчиците на TestM съветват редовно да правим проверка – за предпочитане е пускане на пълен тест, а не на бърз.

Все пак, признайте, смартфонът е един от най-важните инструменти в ръцете на съвременния потребител. Трябва да бъдем 100% уверени в неговата изправност. Поради това ви препоръчваме да инсталирате това полезно приложение и да се възползвате от безплатните му услуги.

Хитро приложнение подрежда мислите и плановете ви

Програмата позволява да направите проверка на устройство, още преди да сте го купили. Така ще се убедени, че работи безпроблемно и отсъстват фабрични проблеми.

Източник на снимките: play.google.com и pixabay.com