Полезни съвети      

10 начина да удължите живота на телефона си

от Лили Георгиева | 23.02.2018 г.

За да разчитате по-дълго на смартфона си, необходимо е да познавате и да следвате няколко съвсем прости правила. В следващите редове ще ви споделим кои са те. Става дума за 10 много полезни съвета. Ако се придържате към тях, ще удължите живота на смартфона си.

1/ Изключвайте уведомленията

По възможност се старайте да изключвате ненужните уведомления, тъй като те разходват доста енергия.

2/ Периодично изключвайте смартфона

Дори съвременните напредничави устройства имат нужда от почивка. Постарайте се от време на време да ги изключвате, например за през нощта или за няколко часа през деня. Тази практика ще се отрази положително върху производителността.

3/ Понижете яркостта на екрана

Елементарното понижаване на яркост ще доведе до това, че зарядът на батерията ще започне да ви стига за по-продължително време. Освен това тази стъпка ще окаже положително влияние върху зрението ви.

4/ Изключете Bluetooth и Wi-Fi

Изключвайте тези функции, когато не ги използвате. Те черпят сериозно от заряда на батерията. Освен това предоставят достъп на хора със зла умисъл до вашите конфиденциални данни.

5/ Няколко думи за климатичните условия

Дори най-устойчивите смартфони не понасят добре суровите климатични условия. По тази причина специалисти не съветват да излагате устройството си на преките слънчеви лъчи или пък да го държите на много студено.

Повишената влажност също се отразява негативно върху работата на селефона. В повечето случаи това правило се отнася до ситуации, когато сте на улицата и вали сняг или дъжд.

6/ Изключете опцията геолокация

Специалисти препоръчват да изключвате геолокацията и да не я използвате без необходимост. Тя силно се отразява върху заряда на батерията.

Как да работим с Android смартфон

7/ Продължително зареждане

Експерти твърдят, че не е желателно да зареждате смартфона си до 100%. Препоръчително е зарядът да варира от 40 до 80%.

8/ Контрол на нивото на заряда

Да изчерпите заряда на батерията до 0 си струва веднага след купуването на смартфона. При последващо зареждане е желателно зарядът да бъде поддържан и да не се допуска изключване на устройството.

9/ Използване на качествено зареждащо устройство

Използването на евтини аналози на оригинални зарядни устройства не е най-доброто решение, което може да вземете, ако искате да сте грижовни към току-що придобития смартфон. Вероятно той ви е скъп на сърцето. Защо? Тези евтини аналози се характеризират с по-ниско качество и по-бързо се развалят. Второ, те влияят зле на батерията.

10/ Редовно почистване на жаковете

Може да забележите, че различните „дупчици“ по корпуса на телефона стават обект на замърсяване. Препоръчваме да ги наблюдавате и почиствате от време на време. Именно такива замърсявания често стават причина за неизправност на смартфона.

Източник на снимките: sonymobile.com, htc.com, samsung.com