Полезни съвети      

Представиха официално безрамковите A8 и A8+

от Лили Георгиева | 20.12.2017 г.

Въпреки че до изложението за потребителска мобилна техника CES 2018 остават само няколко седмици, компанията Samsung реши да не се бави и представи първите си смартфони за 2018 г. Това са безрамковите субфлагмани Galaxy A8 и A8+, за които през последно време бе изнесена доста информация в уебпространството.

Както и се предполагаше, Galaxy A8 и A8+ ще разполагат с

Infinity-дисплеи

със съотношение на страните 18,5:9, като ще се отличават един от друг по диагонала на екрана: 5,6 инча за по-малкия модел и 6 инча за по-големия. Единствената разлика от S-серията е пълното отсъствие на извивки в конструкцията на новите продукти.

Мобилни приложения за планинари

За производителността на устройствата отговаря

8-ядрен процесор

неизвестно производство с пикова честота 2,2 GHz. Оперативната памет е 4/6 GB, а вътрешната памет – 32/64GB за малката и голямата версия съответно. Капацитетът на батерията е 3000 или 3500 мАч в зависимост от това на кой модел се спрете.

Основната камера на Galaxy A8 и A8+ разполага с 16-мегапикселова матрица с апертура f/1.7, но къде по-интересно изглеждат характеристиките на предната камера. Последната е снабдена с два модула в резолюция 16 и 8 MP, светосила f/1.9 и поддръжка на режим за автоматично фокусиране.

3 начина да записвате разговори с Android-телефон

В качеството на операционна система е избрана Android 7.1.2 Nougat с перспектива за скорошно

обновяване до Oreo.

Нежеланието на производителя да снабдят новите модели с най-новата версия на операционната система е свързано с желанието да се спазва приличие и да се обновят до Oreo първо флагманските решения.

Продажбите на Galaxy A8 и A8+ стартират през първите дни на януари 2018 г. Обявената цена е от 500 до 600 евро.

Източник на снимките: Samsung.com