Полезни съвети      

3 начина да записвате разговори с Android-телефон

от Лили Георгиева | 29.03.2017 г.

Всеки собственик на телефон поне веднъж в живота си е искал – поради интерес или необходимост, да има възможността да запише разговор.

Ако искате да бъдете подготвени за следващия път, не се колебайте да използвате следващите 3 приложения. Те са предназначени за смартфони, базирани на ОС Android.

Най-добрите малки телефони

Като цяло записването на разговори с Android-телефон не изисква някакви допълнителни функции. Необходимо е само да се запознаете с характеристиките на програмите.

Запис на позвънявания – Automatic Call Recorder

В Google ще намерите разнообразие от програми за записване на разговори, ние обаче ще ви предложим една малка част от тях. Като начало това не е никак малко, още повече, че ако една програма ви свърши работа, то защо са ви други!

Това приложение е творение на Appliqato. То демонстрира отлична работа. Има само един момент на дразнене – това са рекламите. Ако купите приложение, те, разбира се, ще изчезнат.

Трябва да знаете, че безплатната версия е напълно достатъчна. Поддържа автоматично записване на позвъняванията, съхранение на записите в Dropbox и Google Drive и набор от настройки.

Търсите компактен телефон?

Заплащането на приложението ще ви позволи да използвате диктофон и предлага възможност за запазване на разговори с определени контакти.

Поддържат се различни типове файлове: 3GP, AMR, WAV, AAC.

smartphone 2

Полезен момент, на който трябва да обърнете внимание, е възможността да озаглавите файла, след като приключи записването на разговора. Така след това можете с лекота да откриете записа.

Запис на позвънявания/разговори – CallU

Така се казва и това прави откриването му трудна задача от време на време.

Потребителят получава автоматично записване на разговорите и съхраняването им в Dropbox и Google Drive. Записите са защитени с помощта на PIN-код и избор на контакти, чиито разговори да бъдат записвани.

При това приложение минутен WAV-файл с максимум качество заема 5 MB, а 5-минутен – около 27 MP.

В качеството на хранилище на записите, освен облак, можете да настроите вградената памет или карта microSD.

ARC запис на входящи позвънявания

Lumia 950 XL 3

Външният вид на това приложение напомня първото, което представихме. Позвъняванията са разпределени на всички/входящи/изходящи и важни. Предвидено е добавяне на текстови бележки, с помощта на които можете да се ориентирате между файловете по-бързо.

Приложения, които улесняват живота

Платената версия осигурява премиум функции – съхранение на записи в облак, запис на разговори според зададен контакт, запис на разговори от средата и др.

Готови ли сте да изпробвате някое от приложенията още сега? Давайте смело! Експериментирайте и дори открийте нови, защото такива има наистина много в Google Play.

Източник на снимките: microsoft.com, pixabay.com, sonymobile.com