Полезни съвети      

Най-компактните смартфони през 2017 г.

от Лили Георгиева | 15.11.2017 г.

Безспорно 5,5-инчовите смартфони се превърнаха в норма на всеки един пазар, не само у нас. Малцина производители не се съобразяват с предпочитанията на потребителите, което води до пускането на много модели със сходни параметри.

Ако си спомняте Galaxy S8 не бе оценен като миниатюрен на премиерата си. Днес обаче на фона на останалите флагманите той се характеризира със задоволителна компактност.

За да ви бъдем максимално полезни, решихме да ви посочим конкретно 5 модела от тази година, които носят като отличителна черта компактността. Последната е важна за комфортната работа и общото удовлетворение от ежедневната употреба на смартфона.

Samsung Galaxy S8

Вече споменахме тази рожба на Samsung, поради това ще започнем от не. Устройството е компактно за своите 5,8 инча. Съотношението на страните е 18,5:9 – удобно може да държите телефона в ръцете си. Galaxy S8 е снабден с една от най-добрите камери на пазара – отлична придобивка за почитатели на селфито и правенето на снимки и ефектни видеа. Освен това моделът разполага с високопроизводителен процесор и бърза памет.

iPhone 8

Накъде без модел на Apple? Компанията е прословута със създаването на телефони, които са комфортни за работа. Габаритите са внимателно подбрани. Днес рядко се среща 4,7-инчов съвременен флагман с толкова мощен процесор и качествена камера.

Интересни неща, които определят Apple продуктите

Ако сте почитател на айфоните, не се колебайте да заложите на iPhone 8. Определено няма за какво да съжалите.

Sony Xperia XZ1 Compact

Този смартфон се отличава със своята визия и няма как да бъде объркан. Снабден е с процесор Snapdragon 835. Представете си каква производителност демонстрира този телефон при HD резолюция. Освен това устройството поддържа забавена снимка при 960 кадъра в секунда. В момента този тип заснемане е хит сред младежката аудитория, а и не само.

Huawei P10

5,1-инчов флагман от Huawei. Тази компания според скорошни бизнес проучвания успешно е протегнала ръка към Apple и съвсем скоро ще задмине гиганта от Купертино. Huawei P10 не е най-добрите смартфон на годината, но спокойно може да влезе в класация Топ 10.

Huawei P10

Разработчиците са го снабдили с процесор Kirin 960, 4 GB оперативна памет, двойка камера, батерия с капацитет 3200 мАч и категорична компактност.

LG Q6

Накрая ще ви представим един от моделите на LG. Това решение получи задоволителна доза критики за и против. В същото време  остава един от най-интересните телефони на изтичащата 2017-а година.

Главна особеност на смартфона е 5,5-инчовият дисплей и отсъствието на рамки.

Надяваме се, че сме ви били полезни. Разбира се, на пазара ще откриете още модели, които отговарят на характеристиката компактност. Те обаче с нещо отстъпват на изброените от нас смартфони. Може да се уверите в това, като хвърлите око на ревютата им.

Източник на снимките: Huawei.com, lg.com, apple.com, Samsung.com, sonymobile.com