Полезни съвети      

5 неща, които iPhone X е заимствал от Android-смартфоните

от Лили Георгиева | 09.11.2017 г.

Въпреки своята уникалност и технологично съвършенство новият iPhone X, за който от Apple се увличат да говорят с умиление, много функции на този модел в продължение на няколко години вече са имали своето приложение от конкурентни производители.

Предлагаме на вниманието ви подбор от 5 неща, които iPhone X е заимствал отчасти от Android-телефоните.

OLED

Макар OLED-панелите са съществуват дълго преди Samsung да ги адаптира в своите смартфони, именно корейците успяха да популяризират технологията. Те съумяха да я развият до такава степен, че днес много топ производители се стремят да сключват договори с южнокорейската компания във връзка с доставка на органични матрици.

Когато имате Android-телефон

Технологията за разпознаване на лице

Този метод на идентификация е един от най-старите принципи за разблокиране на телефон – той е достъпен на всички устройства още от времето на Android Lollipop.

Несъмнено технологията все още изисква доработване, тъй като без труд всеки, използвайки снимка на собственика, може да пробие безопасността на тази технология. Просто Face ID не е съвършен.

Дисплеят

В Apple са се опитали да придадат на своя дисплей ексклузивност. Ние обаче познаваме това, което ни предложиха още от Essential Phone. Рожбата на Анди Рубин изглежда къде-къде по-елегантно.

Вертикалната камера

Много експерти не са убедени, че вертикално разположеният фотомодул е това, което може да изстреля Apple напред в очите на почитателите й, както и новите лоялни потребители на продуктите на компанията. Отдавна Android-смартфоните предложиха подобно разположение на камерата. Какъв беше резултатът от това? По-скоро неутрален, отколкото нещо печелившо.

Остава да изчакаме да видим какво точно се върти в ума на хората от Купертино, когато залагат на това разположение на камерата.

Безжичното и бързо зареждане

Тези две технологии успешно се прилагат вече няколко години при производството на смартфони. Едва сега Apple се решава да ги адаптира.

3 Meizu телефона на достъпна цена

Напълно възможно е през цялото време в Купертино да са работили върху методите за защита на акумулатора с цел предпазване от преждевременно остаряване. Какъв е смисълът в тези усилия, ако след година всички трябва да купуват нов модел.

Източник на снимките: apple.com