Полезни съвети      

Топ 5 смартфони със защита от вода през тази година

от Лили Георгиева | 25.10.2017 г.

Ако се замислите смартфоните, защитени от вода, са ни от полза по всяко време на годината. Пролет, лято, есен, зима – всеки един от тези сезони предлага своите климатични особености и традиционни мероприятия – например почивка на море през лятото, а през есента – дъждове почти всеки ден.

Поради това решихме, че е добра идея да ви запознаем с най-достойните представители на този клас телефони. Тази година станахме свидетели на попълването на семейството и си заслужава да споменем най-любопитните модели.

Защитата от вода постепенно се превръща в стандарт за всички смартфони.

1/ Samsung Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge

Миналогодишните флагмански смартфони на южнокорейската компания представляват най-тънките и изящни устройства на пазара. Освен това моделът Edge притежава извивка на екрана отляво и отдясно. И двата модела отговарят на стандарт IP68 – това означава, че получавате по-надеждна защита от вода в сравнение с айфон 7 например. За съжаление тази гаранция не покрива случаи на повреждане от вода.

2/ Apple iPhone 7 и iPhone 7 Plus

В тези два телефона разработчиците са се спрели на отказ от аналоговия жак за слушалки. Това значително повишава вътрешната сигурност от попадане на вода. Т.е. става дума за стандарт IP67. Айфон 7 може да бъде потапян без никаква тревога на дълбочина от 1 метър в продължение на 30 минути. Гаранцията при случаи на повреждане от вода също не е налице.

3/ LG G6


Новият флагмански модел на LG е защитен срещу попадане на вода във вътрешността. Капацитетът на батерията е 3300 мАч. Тя не се сваля и предлага безжично зареждане в добре запечатан корпус. Защитата е IP68. Така получавате устройство, което е защитено срещу влага и прах. Отново може да потопите смартфона на дълбочина от 1 метър за половин час.

4/ Samsung Galaxy S7 Active

Този смартфон ще ви направи впечатление с това, че притежава допълнително ниво на защита, сравнено с флагманския Galaxy S7. Например подсилена е защитата на екрана – тук ще ви е доста по-трудно да го повредите.

По думите на разработчиците, този смартфон е способен да оцелее при падане от височина половин метър. Стандартът на защита е IP68 и обещава безпроблемно 30-минутно киснене във вода на дълбочина половин метър.

За и против влагозащитените телефони

5/ Sony Xperia XZ

Това е един от последните смартфони, които станаха достъпни на пазара през тази година. Този моделна Sony предлага 23-мегапикселова камера, процесор Snapdragon 820 и 5,2-инчов екран Full HD. Xperia XZ е защитен срещу вода и прах. Отговаря на стандарт IP68.

Източник на снимките: apple.com, sonymobile.com, galaxy.com