Полезни съвети      

Как да добавите номер в черния списък на Android телефон?

от Лили Георгиева | 04.10.2017 г.

В наши дни разговорите по телефона са неизменна част от ежедневието. Не всички разговори обаче са желани и очаквани. Те може да провокират излишен негативизъм. Ако искате да ги пропуснете и въобще да ги елиминирате като вероятност, използвайте днешния материал. Той ще ви бъде от полза.

Смартфоните на Android дават възможност за блокиране на телефонен номер, т.е. няма да бъдете обезспокоявани от хора, с които не искате да водите разговор.

Сега ще ви разкажем как да постигнете тове.

Android-смартфоните са изключително много. Засега ни е невъзможно да ви разкажем за всеки един от тях – как се блокират входящите повиквания на всяко устройство. Затова се налага да избираме.

Практиката сочи, че най-лесно се справят със задачата собствениците на телефони с марка Nexus и устройства с Android. Те могат с продължително натискане върху номера в списъка с повиквания да изберат опция блокиране.

Сходна функция е реализирана в смартфоните на HTC.

Да пристъпим сега към начина на действие при Samsung и LG:

Samsung

В цял свят потребителите на Samsung смартфони са милиони. Южнокорейската компания успешно е влязла под кожата им и се явява на-големият производител на умни телефони в цял свят. Ако разполагате с такова устройство и искате да блокирате един от контактите си, следвайте тази инструкция:

1/ Отворете приложението Телефон;

2/ От списъка с повиквания изберете номера, който искате да блокирате;

3/ Извикайте менюто с допълнителните функции и изберете функцията „Добави в черния списък“.

Ако по някое време размислите, може да махнете контакта от черния списък, отново влизайки в настройките. Изберете настройки на повикванията и влезте в „Отклоняване на повиквания“. Тук ще откриете черния си списък.

LG

Друга популярна южнокорейска компания, производител на смартфони, е LG. Тя също се радва на интерес от страна на потребителите. Процедурата тук е реализирана по сходен начин.

1/ Отворете приложението Телефон;

2/ Натиснете трите точки в горния десен ъгъл. От отворилото се меню изберете „Настройка на повикванията“;

3/ В раздела „Общи“ ще откриете „Отклоняване на повиквания“. Изберете функцията „Отклони повикванията от“ и добавете номера в списъка.

Разбира се, вие може да сте собственик на устройство, чийто производител не е Nexus, HTC, Samsung или LG.

Функцията, която разяснявахме дотук, е налице и във вашия телефон. Тя ще бъде реализирана и в него по сходен начин. Просто разгледайте добре настройките и открийте местоположението на вашия черен списък.

Ако пък не се ориентирате, налице са приложения, които може да свалите. Те правят същото – блокират нежеланите повиквания. Сред тях са: Mr. Number, Call Blocker и Черный список.

Източник на снимките: samsung.com, lg.com