Полезни съвети      

Приложения, които ще ви откажат от вредните навици

от Лили Георгиева | 17.08.2017 г.

Имате ли вредни навици? А кога смятате да се откажете от тях? Ние ще ви помогнем с няколко мобилни приложения, които са създадени с цел да ни отърват от вредните навици.

Habit Tracker

Това е едно от най-популярните и удобни приложения. Позволява на всеки един от нас да се избави от навици, които влошават качеството на живота ни и ни отдалечават от бленуваните цели.

Представлява календар, с помощта на който съставяме разписание на активностите и в подробности наблюдаваме прогреса си по дни.

Смартфоните са като котките. Не обичат вода!

Като начало избирате цел. Да кажем ежедневни упражнения или отказ от тютюнопушенето. Количеството на достъпните за проследяване активности е неограничено. Може да си поставите безброй цели.

Всичко зависи от вашите интереси и от волята ви.

След това вписвате в приложението детайлите. Например, ако става дума за пушенето, колко цигари искате да пушите дневно. Дните, в които сте изпълвали планираното, отбелязвате в зелено. Ако ли не, маркирате неуспеха в червено.

В края на месеца може нагледно да забележите какво сте постигнали.

Полезен бонус е възможността да свържете към приложението мобилни устройства – например своя фитнес тракер. Така, ако тренирате, изгорените калории директно ще бъдат нанасяни в програмата.

Мобилни приложения за планинари

Минус – всички данни се попълват от потребителя.

Gratitude Journal

Това приложение е интересно. То ви позволява да се фокусирате върху положителните неща от живота. А това на теория означава, че ще станете по-спокойни и по-щастливи.

Какво се изисква от вас? Пет пъти дневно да отбелязване неща или събития, които са ви заредили с положителна емоция. Именно тях записвате в приложението. Към всеки пост в тази „социална мрежа“ може да вмъквате снимки и описания.

„Терапията“ продължава 3 седмици. Според създателите на приложението само толкова време е необходимо, за да престанете да обръщате внимание на нещата в живота, които обичайно ви изпълват с раздразнение и негативни емоции.

Things I Didn’t Buy

Това приложение предлага спасения за онези сред нас, които са маниаци на тема пазаруване. Ако сте склонни към импулсивно пазаруване, веднага си го инсталирайте на телефона.

Принципът е прост. Приложението смята колко пари сте спестили, като не сте се поддали на съблазънта.

Когато минете покрай някоя стоя и не я купите, запишете пропуснатата придобивка в приложението. Накрая получавате удовлетворителна сметка, която ви показва колко пари сте пропуснали да хвърлите на вятъра.

Stay Focusd

Това не е приложение, а разширение на Google Chrome. Смятаме, че може да ви допадне. Защо ли? Защото е доста полезно. То автоматично може да ограничава времето, което прекарвате в сърфиране из интернет.

Настройките са доста гъвкави. Може да укажете максималното време, което искате да прекарвате в мрежата. Така ще се научите да се контролирате и да не губите излишно време в „скачане“ от страница на страница.