Полезни съвети      

Харесват ли потребителите извитите екрани?

от Лили Георгиева | 03.08.2017 г.

Знаете ли, че основната маса от потребители – 40%, предпочитат смартфоните с плоски дисплеи? Точно такъв извод следва от анкета, проведена сред читателите на популярното издание GSMArena.

За да обосноват избора на точно този тип мобилни устройства, участниците са заявили, че

извитите панели деформират изображението,

а това нарушава възприятието и възпрепятства комфортното взаимодействие с телефона.

Други 29% от респондентите  отбелязват, че ако характеристиките на два телефона са еднакви, биха избрали този с извит екран, а не с плосък.

Телефони за жени със стил

Предпочитанията на тази група са продиктувани най-вече от впечатляващата външност на смартфоните с извит екран, тяхната отличителност на фона на по-голямото изобилие от плоски екрани на пазара.

Добра причина за залагането на този тип телефон

е и по-голямото процентно съотношение в площта на дисплея спрямо предния панел.

В хода на анкетата около 20% от респондентите са подчертали, че биха избрали смартфон с плосък екран, който е покрит с извито 2,5D стъкло. Те допълват, че това решение придава на външния вид на устройството цялостност, създавайки илюзия за по-монолитна конструкция, в която дисплейният панел представлява един вид продължение на корпуса.

Други 9% от анкетираните са изразили своето съмнение в наличието на принципни разлики между извития дисплей и плоския. Те са подчертали, че този показател изобщо не би могъл да влияе на избора ми, когато им предстои закупуване на нов смартфон.

10 причини да изберете телефон със стилус

Много хора са отбелязали още, че решението на производителите да извият дисплейната матрица е само демонстрация на възможностите им.

А вие какво мислите за извития дисплей? Допада ли ви?

Източник на снимките: lg.com