Полезни съвети      

Смарт часовник от Xiaomi – Amazfit Watch

от Лили Георгиева | 15.05.2017 г.

Когато търсите смарт часовник, добра идея е да разполагате с възможно най-много представители от съвременния пазар. Защо тогава да не хвърлим поглед и на един продукт на Xiaomi. Точно това ще направим.

Amazfit Watch разполага с 1,34-инчов екран с резолюция 320х300 пиксела. Базиран е на едноядрен процесор с честота на работа 1,2 GHz. Оперативната памет е 512 MP, а вградената – 4 GB.

Разполага с GPS, wi-fi, пулсометър, Bluetooth 4.0 и защита IP67. Освен това батерията е с капацитет 200 мАч. Това са ключовите характеристики на модела, които най-общо дават представа за възможностите му.

Как ви се струва дизайнът на Amazfit Watch? Още преди да се появи в интернет се вихреха спекулации относно визията му. Е, както се вижда, до големи рискове не се е стигнало. Определено това е спомогнало за добрия резултат.

Защо ви е смарт часовник?

Циферблатът на часовника,

подобно на модела Moto 360, е кръгъл. Дисплеят е леко изрязан отдолу. Това може да не се понрави на всеки, но категорично не влошава визията на смарт часовника.

Един от плюсовете е, че каишката се сваля. Тя е универсална – 22 мм. В случай на необходимост можете да я смените с друга по вкуса ви.

Оценката на експерти по отношение на описаните по-горе характеристики е, че този часовник не само изглежда добре, но и се справя отлично с възложените му задачи. Amazfit Watch предлага на потребителя ясно и детайлно изображение. Пулсометърът му непрекъснато измерва пулса. А IP67 говори за това, че моделът е защитен срещу прах и напръскване с вода.

Връзката с други мобилни устройства се осъществява чрез приложението Mi Fit на OS Android.

Приложение за отслабване

Капацитетът на батерията, в зависимост от режима на използване на Amazfit Watch, е достатъчен, за да проследява физическата ви активност в продължение на до 35 часа (в режим включен модул GPS). При типично използване автономната работа се увеличава до 5 дни. В режим мониторинг на извървените крачки – до 12 дни.

Какво още може да ви накара да си купите точно този смарт часовник?

Това е отличното съотношение между цена и качество. Xiaomi категорично е компания, която е вложила усилия, за да осъществи на практика идеята си за този смарт часовник. Той се вписва идеално в съвременните тенденции и представлява добра алтернатива на по-скъпите модели на пазара.

Източник на снимките: mi.com