Полезни съвети      

Microsoft Lumia 950 XL прави впечатление

от Лили Георгиева | 20.02.2017 г.

Lumia 950 XL е един от най-добрите флагмани на Microsoft. Той събира в себе си всичко най-добро от семейството. Можете да превърнете устройството в персонален компютър чрез включване към док станция и монитор.

Впечатление правят скенерът на ретината, камерата с оптика ZEISS, отличният екран Quad-HD AMOLED, 2 SIM карти, безжичното зареждане и гласовата навигация, която получавате напълно безплатно.

Това, което може да сметнете като минус, са пластмасовият корпус, високата цена и необичайното разположение на клавишите.

По какво се отличава от Lumia 950?

На пръв поглед може да не откриете разлики. Налице са черният и белият цвят, матовият заден панел от пластмаса, ясно различимата камера. В такъв случай обърнете внимание на размера и дизайна на камерата. Именно там е разликата.

Lumia 950 XL 2

Плюс е,

че Lumia 950 XL разполага със свалящ се заден панел, което означава, че подлежи на ремонт, а освен това можете да избегнете закупуването на външна батерия. Просто си носете втора, ако обстоятелствата предполагат да нямате продължително време достъп до контактната мрежа.

Скенерът на ретината на окото

ще ви впечатли

Той функционира много по-добре, отколкото при ZTE Axon Mini. От Microsoft са се постарали оптимално да усъвършенстват скенера, който е способен да разпознае окото на собственика на телефона дори на тъмно. За това спомага инфрачервената камера. Заради нея дори не е необходимо да си сваляте слънчевите очила!

Lumia 950 XL

Освен това разпознаването на ретината става изключително бързо.

Прекрасен екран

Lumia 950 XL разполага с 5,7-инчов Quad HD-дисплей. Впечатлява с максимални ъгли на обзора, отлична контрастност, ярки и наситени цветове и коректно функционираща автоматична регулировка на яркостта.

Търсите телефон с двойна камера? Разгледайте тези

Процесор и памет

Този флагмански модел разполага с топов процесор – Qualcomm Snapdragon 810, съчетан с 3 GB оперативна памет и 32 GB вградена памет. Потребителят може спокойно да увеличи паметта с помощта на флашка до 200 GB.

Lumia 950 XL 1

Камера с модул от ZEISS

Ако има смартфони, които винаги да са радвали потребителите с качествени камери, то това са Lumia. Получавате оптическа стабилизация на изображението и 4 микрофона за записване на качествен звук при записване на видео.

Основната камера е 20-мегапикселова. Модулът е от ZEISS и разполага със система от 6 лещи и възможност за двукратно увеличаване без да се губи от качеството на снимката. Колкото до заснемането на видео, там дори можете да използвате 4-кратно увеличение без да се притеснявате за качеството.

По качество на снимките Lumia 950 XL може да се конкурира с LG G4 и Samsung Galaxy S6.

Любителите на снимането с телефон получават и ръчен режим с доволно количество настройки.

Предната камера е 5-мегапикселова.

Други смартфони с отлична камера

Lumia 950 XL 4Зареждане

В Lumia 950 XL има порт USB Type-C. Зареждането става много бързо. Необходими са 60 минути, за да получите напълно заредена батерия.

Капацитетът на батерията е 3340 мАч. В активен режим на използване устройството ще ви служи от сутринта до късно вечерта. При непрекъснато гледане на видео при максимална яркост на екрана – до 10 часа. Това не са никак лоши показатели!

Източник на снимките: microsoft.com