Полезни съвети      

Търсите телефон с двойна камера? Хвърлете поглед на тези

от Лили Георгиева | 22.12.2016 г.

Една от вълнуващите тенденции през изминалата година бяха телефоните с двойна основна камера. Не малко производители представиха точно такива устройства, като реализирането на функцията бе осъществено по различен начин.

В следващите редове ще научите повече за няколко модела, които са снабдени с двойна камера. Всеки един от тях провокира най-голям интерес в своя ценови клас.

Apple iPhone 7 Plus

iphone 7 plus goldПрез септември 2016 г. Apple представи своя флагман iPhone 7 Plus. Той се отличава с 12 MP двойна камера и широкоъгълна оптика със светлосила f/1,8. Втората камера е със същата резолюция, като телеобективът е със светлосила f/2,8.

При използване на двойната камера се осъществява приближаване на картината – оптическо зумиране. Интересното е, че качеството на изображението не се влошава. Смартфонът създава впечатляващ ефект, размазвайки задния фон при портретна снимка.

Пълното ревю можете да прочетете тук.

Huawei P9/P9 Plus

Двата модела бяха представени през пролетта на 2016 г. Освен с двойните си камери, телефоните са интересни с това, че в разработката на оптиката е взела участие прословутата компания Leica.

Смартфони със забележителна производителност

Механизмът на действие на двойните камери се отличава от този при Apple. И двата модула са с резолюция 12 MP, светлосила f/2,2 и 1,25-микрометрови пиксели, един цветен и един монохромен сензор.

Huawei P9 2

По този начин се осигуряват оптимална контрастност, изразителност, фокусиране и повишена детайлизация.

Huawei P9 и P9 Plus впечатляващ още с интересния си дизайн, качествени екрани и заслужават да ги проучите по-обстойно.

Xiaomi Redmi Pro

Ако търсите телефон с двойна камера на по-ниска цена, хвърлете поглед към Xiaomi Redmi Pro.

Моделът бе представен през лятото на 2016 г. Предлага две матрици: 13-мегапикселова и 5-мегапикселова. Първата влиза в ролята на основна, а втората й помага да се фокусира, създавайки ефект на размиване на фона. Така можете да правите снимки, променяйки точката на фокус.

LG G5

lg g5 1

През февруари 2016 г. LG с гордо вдигната глава представи своя модулен флагман – LG G5. Той е снабден с двойна камера, която първа матрица е с резолюция 16 MP, при светлосила f/1,8, оптически стабилизатор и лазерен механизъм на фокусиране.

Втората матрица е с резолюция 8 MP, оптиката е със светлосила f/2,4.

Лесно ли се чупи LG L5?

Тук втората матрица е предназначена на заснемане на панорами и пейзажи, без да се губи нищо от качеството.

Друг интересен модел на LG с двойна камера бе представен през септември 2016 г. Можете да научите всичко за него в пълното ревю, а също така и цената, за която можете да го закупите към днешна дата.

iphone 7 plus, huawei p9, lg g5, redmi pro

Източник на снимките: lg.com, apple.com, huawei.com