Полезни съвети      

Лесно ли се чупят LG G5 и Samsung Galaxy S7 Edge? Видео

от Лили Георгиева | 20.04.2016 г.

Животът е експеримент.

Така можем да обясним до известна степен любопитството на човека към околната среда и конкретно към издръжливостта на смартфоните. Когато на пазара се появи нов телефон, като ефект на доминото започват да се нарояват видеа. Едни от тях имат за цел да представят модела и ние го виждаме под различен ъгъл, узнаваме характеристиките му и дори го сравняваме с вече познати модели. Други видеа предлагат да опознаем новото устройство по различен начин. Тук виждаме как телефонът бива удрян, драскан, пален, потапян във вода и т.н.

Днес ще представим видеата на един потребител в YouTube, който се определя като човек, който обича да ремонтира всичко. Джипове, мотори, мобилни телефони. Той ремонтира всичко и е превърнал канала си в YouTube във видео дневник на различни свои проекти.

Благодарение на две видеа, посветени на LG G5 и Samsung Galaxy S7 Edge,

ще ни бъде демонстрирана здравината и издръжливостта на двете устройства.

Удивително е от какво са създадени те. Откъде извира това удивление? От тестовете на JerryRigEverything.

Да започнем с LG G5

Експериментът на JerryRigEverything започва с изпитания за здравина на дисплея. Последният е защитен със стъкло Gorilla Glass 4. Невъзможно е да го надраскате в обичайни условия. Възможно е, когато положите определени усилия и разполагате с остър предмет.

lg g5 6

При LG G5 потребителят разполага и с двоен модул на основната камера, който е защитен със стъкло. Поради това няма поводи за безпокойство за цялостта й. Това обаче не може да бъде съотнесено до скенера за пръстови отпечатъци, тъй като последният е скрит под пластмасова повърхност.

Възможно е да ви се прище да позапалите LG G5? Не е ли възможно?

JerryRigEverything ще го направи вместо вас. Той нагрява телефона в продължение на няколко секунди. На видеото се вижда как всичко се връща в начално състояние само след броени секунди.

А дали корпусът е достатъчно здрав? Хвърлете поглед на видеото и вижте какво прави човекът, който ремонтира всичко!

Продължаваме с Galaxy S7 Edge

За мнозина последните флагмански модели на Samsung определено са добро попадение. Моделите предлагат редица подобрения, сред които вътрешна система за охлаждане, слот за карта памет, а също така и отлична камера.

Samsung Galaxy S7 Edge 3

Лесно ли ще надраскате дисплея на новия Galaxy S7 Edge? Възстановяват ли се пикселите му след контакт с пламък от запалка? Колко здрав е корпусът? Ще разберете тези отговори съвсем скоро. JerryRigEverything се е погрижил да бъдете осведомени.

Сравни 5 айфона

Главна особеност на Galaxy S7 Edge са закръглените краища на дисплея от двете страни. Това кара мнозина да мислят, че корпусът не е много здрав.

По време на теста дисплеят на смартфона създава трудности пред изпитателя, но въпреки това по едно време се предава. Можете да видите кога точно, отчитайки скалата, по която се работи.

Навсякъде, където има пластмасово покритие, например светкавицата и датчика за сърцебиене, надраскването е детска игра.

Според автора на експеримента повечето съвременни телефони показват следното: при нагряване със пламък от запалка пикселите по екрана стават черни, а след време следите изчезват. Тук се случва нещо точно обратно на описаното. Участъкът от екрана става бял.

Лесно ли е да извиете корпуса на Galaxy S7 Edge? JerryRigEverything успява да предизвика появата на малка цепнатина между корпуса и задния капак, което категорично означава, че водозащитата ще бъде неутрализирана.

Насладете се на видеата и интересния подход на  изпитателя. Ще забележите колко безпристрастно оценява двата модела, както и много други в дневника си.

Източник на снимките: samsung.com, lg.com