Полезни съвети      

2017: Какво да очакваме от производителите на смартфони

от Лили Георгиева | 09.02.2017 г.

Махатма Ганди е казал, че бъдещето се определя от това, което правим днес. С други думи същото се казва и в няколко българските поговорки:

Каквото повикало, такова се и обадило.

Каквото посадиш, такова ще пожънеш.

Каквото си надробиш, това ще сърбаш.

Сещаме се и за една друга мисъл. Тя принадлежи на Албер Камю. Какво казва той? „Истинската щедрост към бъдещето е да дадеш всичко на настоящето“.

Причината да се вълнуваме от настояще и бъдеще е днешната ни тема. Тя е посветена на резултатите от дългогодишните усилия на компании от цял свят. Става дума за усъвършенствана продукция, която трябва отговаря на променящия се и взискателен съвременен потребител.

Какво ще ни предложат  производители на смартфони през 2017 г.

С какво смятат, че ще ни спечелят на своя страна?

Днес е трудно да си представим живота без телевизор, смартфон, облачни хранилища и интернет. Иновациите са част от ежедневните вълнения. Така че какво да бъде? По-привлекателна визия, подобрена система за безопасност, защита срещу повреждане, прах, влага…

Безжично зареждане

Тази тенденцията вече е в ход. Окачвайте съвсем скоро сред базовите характеристики на смартфоните да стои не комплектация с традиционно зареждащо устройство, а с безжично. По този начин наистина потребителят се радва но комфорт.

Защита срещу вода и прах

Всяка компания се опитва да защити по някакъв начин своите устройства. Този показател е и един от начините да се накара потребителят да закупи нов модел, тъй като разполага с по-добра издръжливост.

Тази година масово ще има устройства, защитени срещу вода и прах. Досега те можеха да оцелеят след половин час къпане на дълбочина от 1 метър. Дали този показател ще се подобри?

За и против влагозащитените смартфони

desire eye, oneplus 3, zenfone selfie,

Защита на данните

Не са малко потребителите, които заключват екраните на своите смартфони, за да държат информацията в него далеч от очите на другите хора. Естествено, там не са записани числата от лотарията, но пък никога предпазливостта не е излишна.

Скенерът на пръстови отпечатъци вече сериозно се утвърди. Може да се срещне почти във всеки втори модел. Място за усъвършенстване има. Тази година актуален ще бъде скенерът на ретината на окото.

Нестандартното привлича

Обичате ли нестандартните решения? Според една скорошна разработка смартфоните могат да имат холографски екран. Този ефект е постигнат с помощта на слой нанолеща, който разсейва светлината.

Няколко души едновременно могат да видят изображение на дисплея и то с добро качество.

Зад проекта стоят канадски разработчици. Те са убедени, че иновативният им продукт ще развълнува потребителите на смартфони и ще промени начина, по който те ги възприемат.

Телефони с висока производителност

huawei p8 max 3

В основата са техническите характеристики

Производителност, автономна работа, качеството на изображението, оперативна памет, вградена памет …

Техническите параметри са в основата на успеха на всяко едно устройство. Не можем да си представим, че има място за буксуване. Компаниите бият рекорд след рекорд и засега няма свидетелства тази практика да се промени.

Източник на снимките: huawei.com, microsoft.com, oneplus.net