Полезни съвети      

Samsung Galaxy C5 – удобният ежедневен асистент

от Лили Георгиева | 06.02.2017 г.

Този смартфон е предназначен за потребителите, които не се вълнуват от мощността на устройството, а от комфорта при работата с него – т.е. габаритите.

Той е облечен в метал и се предлага в 2 версии – с 32/64 GB вградена памет. Корпусът на Samsung Galaxy C5 е тънък. Устройството впечатлява с 8-мегапикселова селфи камера с добра светлосила, SuperAMOLED екран с FullHD резолюция.

 

Плюсове:

Тънък корпус (Ако търсите още по-тънък, разгледайте А8 2015)

Добър екран

Задоволителна оперативна памет

Минуси:

Процесор средно ниво

Камерата не снима добри при слаба светлина

Дизайнът не впечатлява

Samsung Galaxy C5

По характеристики Galaxy C5 отговоря напълно на средния клас. Смартфонът е изпълнен в типичен за 2016 г. дизайн. Това го прави до някаква степен неотличим. Интересното е, че съчетава черти от Meizu M3 Note и iPhone.

Екранът е 5,2-инчов SuperAMOLED.

Ярък, отчетлив и с цветопредаване в нормата. Покрит е със закалено стъкло.

Процесорът е 8-ядрен Qualcomm Snapdragon 617. Той работи с честота 1,5 GHz. За графиката отговаря ускорител Adreno 405. Като резултат производителността не е впечатляваща, но се справя отлично с ежедневните задачи.

Топ 7 януарски смартфона

Samsung Galaxy C5 3

Galaxy C5 разполага с 4 GB оперативна памет. Както вече споменахме, вградената памет е според версията – 32/64 GB. Устройството

поддържа работа с 2 SIM карти,

като един от слотовете може да се използва за карта памет.

Капацитетът на батерията е 2600 мАч. Не е много, но не е и малко, като се има предвид тънкия корпус.

С Galaxy C5 в ръка можете с едно зареждане да работите в продължение на ден. Игрите разреждат батерията за 3-4 часа. Гледате ли видео, или сърфирате из интернет – ще имате 6-7 часа, преди да се наложи да презаредите.

Samsung Galaxy C5 1

За 2 часа батерията се зарежда до 100%.

5 причини да не си купите Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge

В Samsung Galaxy C5 е поставен модул на камера S5K3P3. Той е с резолюция 16 MP. Интересното е, че това е първата в света матрица с пиксели на 1 мкм. Като резултат получавате изключително ярки и изразителни снимки. Вечерно време обаче ще се Samsung Galaxy C5 4сблъскате с проблем.

Предната камера е 8-мегапикселова със светлосила f/1,9. Идеална е за селфита, но и не само – заснемането на видео е с резолюция 1080р при честота 30 кадъра в секунда.

Почитателите на снимането с телефони вечерно време е желателно да се ориентират към друго устройство – например от сериите A5 и A7. Те ще ги зарадват с по-добро качество.

Добра новина е, че Samsung Galaxy C5 поддържа мрежи GSM, 3G и 4G LTE.

А обичате ли да слушате музика на смартфона?

Трябва да знаете, че звукът няма да ви впечатли със сила. Чистотата му обаче е прилична. В слушалките звукът е наситен и сочен. Можете с удоволствие да слушате продължително време.

Купете си Galaxy телефон до 400 лв.

Заключение:

Galaxy C5 не е телефон, който ще откриете в класации за изключителност. Той обаче е добър като характеристики и се предлага на достъпна цена.

Ако предпочитате по-големи смартфони, разгледайте модела C7. Той е от семейството на фаблетите.

Източник на снимките: Samsung.com