Полезни съвети      

5 причини да не си купите Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge

от Лили Георгиева | 07.03.2016 г.

Samsung несъмнено е компания с огромно влияние на пазара за мобилни устройства. Още преди появата на всеки нейн телефон е налице презумпцията, че потребителят ще получи продукт с високо качество.

Възможно ли е в такъв случай да съществуват основателни причини, поради които да откажете Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge?

Отговорът е да.

Поне 5 са недостатъците на новите телефони.

1/ При Galaxy S7 е налице отсъствие на порт USB Type-C. Вместо него виждаме обичайния microUSB 2.0. Какво означава това? Че свалянето на изображения, видеа, музика и т.н. ще протича много бавно.

2/ При този смартфон е налице отсъствие на сваляща се батерия. Да, капацитетът й е голям – 3000 мАч. Това огорчава всеки потребител, който вече е свикнал да носи резервна батерия в джоба си и да я използва във всеки миг, когато това се наложи.Samsung Galaxy S7 Edge 3

 

3/ Следващият недостатък, както сами ще се забележите, е отсъствието на технология за бързо зареждане – Quick Charge 3.0. Поддържа се само QC 2.0. Ако трябва да ви ориентираме каква е разликата между двете, то при QC 3.0 е налице 38 % по-висока ефективност и два пъти по-висока скорост от предходната версия.

Samsung Galaxy S7 Edge 1

4/ Колкото до скенера за пръстови отпечатъци.

Ако се вярва на замерванията на softpedia, то при Galaxy S7 не е използван актуален скенер. Става дума за миналогодишната версия, като разблокирането става по-бавно и това може да провокира леко раздразнение.

Най-тънките смартфони

5/ Като недостатък можем да очертаем и отсъствието на възможност за използване на популярните microSD-карти в качеството им на вътрешна памет. Купите ли си Galaxy S7, няма да можете да инсталирате игри на microSD-картата. За ваша информация най-евтиният модел на новите смартфони на Samsung е снабден с 32 GB вътрешна памет, като на разположение на потребителя са 24 GB.

Източник на снимките: samsung.com