Полезни съвети      

Xiaomi Redmi Note 3 – Трето поколение Redmi телефон на привлекателно ниска цена

от Лили Георгиева | 05.01.2017 г.

Конкуренцията на съвременния пазар на мобилни устройства е толкова силна, че когато Meizu пусна бюджетния модел M1 Metal, който предлага корпус от алуминий, скенер на пръстови отпечатъци и ниска цена, Xiaomi реагира на момента и предложи своето изкушаващо произведение – Redmi Note 3. Този път корпусът е от метал и отново налице е предпочитаният за момента от потребителите скенер на пръстови отпечатъци.

В Xiaomi Redmi Note 3 впечатление правят:

1/ Дълго време компанията предлагаше на пазара устройствата си в пластмасов корпус. Промяната – както вече споменахме към метал, бележи нов подход към потребителя. На външен вид Redmi Note 3 все още наподобява събратята си, но пък е една крачка напред към съвършенството.

Xiaomi е предвилил стандартни варианти за избор – можете да избирате измежду 3 цветови решения – бяло, черно и златисто.

2/ Откъм габарити Redmi Note 3 е типичен представител на смартфоните с 5,5-инчов екран. Това означава, че ако не сте свикнали да боравите с тях, ще се наложи…. или пък не съвсем? Какво ще кажете, ако ви съобщим, че от Xiaomi са помислили по въпроса и предлагат решение –  можете да намалите размера на работната площ на екрана и така да боравите с него с една ръка.

xiaomi redmi note 3 4

Сега нека да сравним габаритите с няколко популярни модела на пазара:

Apple iPhone 6S Plus (5.5“) – 158.2 x 77.9 x 7.3 мм, 192 гр.

LG G4 (5.5“) – 148.9 x 76.1 x 9.8 мм, 155 гр.

Meizu M1 Metal (5.5”) – 150.7 x 75.3 x 8.2 мм, 162 гр.

Xiaomi Redmi Note 3 – (5.5”) – 150 x 76 x 8.7 мм, 164 гр.

3/ Вече споменахме екрана, затова е естествено да допълним характеристиките му. Изработен е на основата на IPS-матрица. Резолюцията е 1920×1080 пиксела при плътност на пикселите 403 ppi.

Качеството на екрана прави впечатление. Няма да забележите никакво размазване на картината, а наличието на защитно стъкло е приятна новина за онези сред нас, които са леко непохватни.

За бюджетно устройство Redmi Note 3 разполага с отличен екран. От настройките можете да регулирате цветовата температура, а също така и да включите режим за четене. Любопитното при този режим е, че екранът позеленява.

Купи Galaxy телефон до 400 лв.

4/ Производителност и автономна работа

Redmi Note 3 разполага с платформа Mediatek Helio X10 (MT6795) с 8-ядрен процесор с честота 2 GHz и графичен процесор PowerVR G6200.

Xiaomi Redmi Note 3 1

Оперативната памет е 2/3 GB в зависимост от версията и съответно вътрешната памет е 16/32 GB.

В името на продължителната автономна работа без излишни тревоги „а ла къде ми е зарядното“ от Xiaomi са заложили на батерия с капацитет 4000 мАч. Прави впечатление, че е по-голяма от тази в Redmi Note 2 (3060 мАч).

5/ Един

съвременен телефон не може да привлече вниманието на потребителите,

ако не предлага що-годе качествена камера. Затова отправяме поглед и към този елемент от Redmi Note 3.

Тук ни очаква 13-мегапикселова основна камера с диафрагма f/2.2, 5 лещи и система за фазов автофокус. Светодиодната светкавица е в два цвята.

Предната камера е по-скромна. Тя е 5-мегапикселова с f/2.0.

Xiaomi Redmi Note 3 2С интерфейса на камерата се работи приятно и интуитивно. Налице са различни ефекти и режими за снимане.

6/ Друга основна характеристика, която донякъде бе определяща през последните няколко години, е опцията за

работа с 2 SIM карти.

На пазара дори има смартфони, поддържащи 3 SIM карти.

Redmi Note 3 обаче е от моделите, които позволяват да боравите едновременно с 2 SIM карти, наслаждавайки се на комфорта да носите със себе си само едно устройство.

Източник на снимките: mi.com