Полезни съвети      

Lenovo ZUK Z1 – Повече от впечатляваща автономна работа

от Лили Георгиева | 26.12.2016 г.

Този модел ще ви спечели с:

 

Приятния си корпус от метал

Яркия и контрастен Full HD дисплей

Добро за класа си ниво на производителност

Възможност за работа с 2 SIM карти

Наличие на скенер на пръстови отпечатъци

Продължителна автономна работа (ден и половина, което е рядкост за всеки клас телефон)

Като цяло ZUK Z1 представлява балансирано устройство с никак лошо съотношение цена/качество. Предният му панел наподобява много други смартфони на пазара със закръглените си краища и клавиш под екрана.

Заглеждайки страниците, ще се досетите за визията на iPhone 6.

Габарити

Височина (мм)

Ширина (мм) Дебелина (мм) Тегло (грам)
Lenovo ZUK Z1 155.7 77.3 8.9 175
Huawei Nexus 6P 159.3 77.8 7.3 178
Samsung Galaxy Note 5 153.2 76.1 7.6 171
Apple iPhone 6s Plus 158.2 77.9 7.3 192

Въпреки че ZUK Z1 не е рекордьор по габарити, подобно на Note 5, трябва да знаете, че работата с него изисква да сте свикнали да работите с по-големи телефони или пък да имате волята да се научите.

В повечето случаи ще се наложи да използвате и двете си ръце.

ZUK Z1 разполага с 5,5-инчов дисплей с резолюция Full HD. Сензорната повърхност поддържа до 5 едновременни натискания и без проблеми регистрира жестове.

До известна степен позволява работа с ръкавици.

Камерите имат ли значение?

lenovo zuk z1 4

Трябва да подчертаем, че ZUK Z1 разполага със стандартен набор от камери. Място за изненада няма в предната камера. Тя е 8-мегапикселова. Отлично снима при дневна светлина. Недостатъци се наблюдават при изкуствено осветление. С нейна помощ можете да водите видео-разговори дори в тъмни помещения.

Задната камера е 13-мегапикселова с автофокус, система за оптическа стабилизация на изображенията и двойна светодиодна светкавица.

Производителност

Трябва да знаете, че в ZUK Z1 няма да срещнете най-новия процесор. Той е снабден с Qualcomm Snapdragon 801, това обаче не означава, че ще имате проблеми.

lenovo zuk z1 1

При ежедневна употреба на апарата той не се нагрява. Изпълнява без затормозяване задачите, които му поставяте. Потребителят получава още 3 GB оперативна памет и 64 GB вътрешна памет. За съжаление няма слот за карта памет.

Автономна работа

Смартфонът разполага със завидна батерия – 4100 мАч. В режим на четене при 30% яркост на екрана тя ще се разреди за 14 часа. При непрекъснато гледане на HD видео при максимална яркост на екрана – за около 9 часа.

ZUK Z1 поддържа технология за бързо зареждане Qualcomm Quick Charge 2.0. Поради капацитета на батерията, тя се зарежда неособено бързо.

Телефони със завидна автономна работа

lenovo zuk z1 5

За 30 минути ще заредите до 25%, а за час – до 50%. Необходими са 2 часа и 15 минути за максимално зареждане.

Източник на снимките: lenovo.com