Полезни съвети      

Телефони, от които не очаквахме провали през 2016 г.

от Лили Георгиева | 23.12.2016 г.

Хората имат навика да помнят хубавото и да забравят лошото. Докато 2016 година все още не е отишла окончателно в историята, искаме да си припомним някои от провалите в сферата на мобилните телефони.

През изминалата година бяхме свидетели на доста интересни нововъведения в моделите както на водещи производители на смартфона, така и на по-неизвестни, но имащи амбицията да привлекат вниманието ни с интересен стил, добро съотношение на цена/характеристики и т.н.

Не искаме да слагаме сол в раната, но със сигурност, когато сте прочели провали в заглавието, сте се сетили за модела на Samsung – Note 7. За мнозина това е най-големият гаф на годината и я бележи доста силно. Надали скоро такова нещо ще се забрави.

galaxy note 7

Note 7 бе устройство, което разполагаше с всички шансове да се превърне в най-добрия смартфон на 2016 г. Вместо това се провали в дън земя. Жалко, но факт.

Разбира се, не само Samsung имаше проблеми и то неочаквани за потребителите, тъй като засягат водещи модели на пазара.

Например собствениците на привлекателния Nexus 6P

nexus 6p

съобщиха преди време за проблем в работата на батерията, който се изразява в самоволно изключване на телефона. Ако трябва да съдим по броя на жалбите, то проблемът е доста по-масов, отколкото спри OnePlus 3T – най-новият убиец на флагмани.

Според собствениците на Nexus 6P при разреждане на батерията до под 60%, смартфонът се изключва сам. За да потвърдят думите си, те дори публикуват графики и видеа.

Колкото до споменатия вече OnePlus 3T,

OnePlus 3T

той се оказа не по-малко проблемен от своя предшественик. Наскоро потребители съобщиха, че той също се изключва по своя воля. Проблемът тук се изразява, когато е максимално натоварен централният процесор.

Най-лошото обаче не е това. Понякога последствията се изразяват и в напълно изтриване на данни, които са съхраняват на устройството. Ужас! Засега няма официално становище какво провокира странното поведение на Убиеца.

Какво да кажем за смартфоните на Sony и HTC през 2016 г.?

htc 10 3

Те не провокира подобни жалвания от страна на собствениците им, но пък според експерти двете компании, които имат завидна история зад гърба си, са се сблъскали с друг проблем. Това е отсъствието на удачен дизайн, който да предложат на верните си клиенти.

Sony и HTC пуснаха на пазара няколко скъпоструващи устройства, които обаче съкрушиха прогнозите за успех със скучната си визия. Те буквално се сливат с миналогодишните модели на компаниите.

Защо да предпочетем евтин телефон пред флагман

Това обаче дава надежди, че през 2017 г. можем да очакваме нещо наистина различно.

Друг интересен модел, който мнозина очакваха, бе Google Pixel.

Google Pixel 2

Това е един от телефоните на прословутата компания, която буквално развинти фантазията на техноманияците.

Камерата на модела е потресаващо добра. Тя позволява да се правят удивителни снимки и получи високи оценки при редица тестове. До един момент…

Когато се забелязва специфичен проблем с камерата. На него се натъкват първите собствените на новите смартфони от Google.

Когато светлината пада върху камерата под определен ъгъл, на снимките се появяват просветвания. Добрата новина е, че компанията вече е наясно с дефекта и работи върху коригирането му.

Надяваме се, че от Google са взели присърце и проблема със звука, за който отново съобщиха потребители. Те подплатиха твърденията си с многобройни записи, при прослушването на които се забелязват дефекти в аудиосистемата.

И за да завършим материала си оптимистично,

вгледани с надежда към 2017 г., искаме да ви предложим лека ретроспекция към няколко модела, които и днес заслужават вашето внимание.

Флагмани, които очакваме през 2017 г.

Това са флагмани от минали години, които имат какво да предложат на съвременния потребител.

Припомнете си Google Nexus 5X, HTC One M9, LG G4, Sony Xperia Z5, Motorola Moto X Style и Huawei P8.

Източник на снимки:  samsung.com, huawei.com, oneplus.net