Полезни съвети      

HTC Desire 820 – Правете повече това, което обичате*

от Лили Георгиева | 21.12.2016 г.

Този смартфон е типичен представител на средния клас телефони, които тайванската компания предлага на пазара. Още щом го погледнете, ще забележите характерните черти в дизайна – двуцветен пластмасов корпус. Красив е, нали?

Интересното е, че HTC Desire 820 се приближава по визия до своя по-популярен предшественик – HTC Desire 816. Специфична негова особеност е размерът на Super LCD2 дисплея – 5,5 инча! Освен това предлага удивително тънък корпус.

htc desire 820 1

Да се върнем на забележителния размер на екрана…

В момента 5,5 инча е буквално стандарт. Предпочитан е от мнозина потребители, които се стремят да разполагат с достатъчно голям екран, без да се налага да се взират. Плътността на пикселите е 267 ppi, а ъглите на обзора са отлични.

Единствено яркостта не е на висота, но тя е компенсирана от завиден контраст. В отличие от модела Desire 816, тук вече потребителят получава и защитно стъкло Gorilla Glass 3. Добра новина за хората, на които ръцете им пречат.

Под привлекателната външност на Desire 820 е поставен чипсет Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615, с четири процесорни ядра Cortex-A53, тактова честота 1,5 GHz, и още четири с честота 1GHz. Графичният ускорител е Adreno 405 GPU. Те са съчетани с оперативна памет 2 GB и ОС Android 4.4 KitKat.

Тестове показват, че по производителност Desire 820

заема средно положение спрямо

Xiaomi Redmi Note и OnePlus One. И двете устройства са преки негови конкуренти.

htc desire 820

По показател автономна работа HTC Desire 820 може да ви служи 49 часа при ненатоварен режим на работа, като настроите яркостта на 50%. Капацитетът на батерията му е 2600 мАч.

Добра новина е

наличието на 2 режима за пестене на енергия.

Режимът Power Saving затъмнява екрана и забавя работата на процеса. Другият режим – Extreme Power Saving, елиминира изпълняването на няколко задачи едновременно и превключва интерфейса към опростена версия, която поддържа основните функции.

Интересен момент в Desire 820 е специалният режим за ограничаване на достъпа на децата.

Нарича се Kid Mode. С това приложение можете да направите акаунт на всяко дете в семейството – в него указвате датата на раждане и слагате снимка. Акаунтът дава достъп до точно определени приложения.

Продължаваме с добрите новини.

HTC Desire 820 е среден клас устройство, което предлага превъзходни предни високоговорители – BoomSound. Качеството на звука се доближава до това при One M8.

Ако имате навика да снимате, а това е доста вероятно…

Трябва да знаете, че…

Основната камера е 13-мегапикселова със BSI-сензор, широкоъгълен обектив 28 мм с диафрагма f/2,1. Потребителят получава функция за автоматично фокусиране и светодиодна светкавица.

Предната камера е 8-мегапикселова със BSI-сензор и специален режим за селфи. В настройките можете да изберете разпознаване на усмивката или пък режим Make-up, който автоматично коригира несъвършенствата по снимките.

Съвети от носител на Пулицър: Как да правите качествени снимки

Заключение: Desire 820 е отличен телефон, който предлага завиден размер на екрана, защитно стъкло Gorilla Glass, 2600 мАч батерия, отлични камери за класа си и чист и качествен звук.

Ако все пак търсите устройства, с които да го сравните, негови преки конкуренти са Samsung Galaxy Note 3 Neo, Xperia C3 и Xperia T3.

* Do More of What You Love, htc.com

Източник на снимките: htc.com