Полезни съвети      

Топ смартфони на 2016 г. с 5-инчов дисплей

от Лили Георгиева | 30.11.2016 г.

Хубавото на задаващия се край на 2016 г., а всъщност и на всяка друга, е, че можем с ръка на сърцето да започнем да очертаваме кои са най-добрите устройства по един или друг показател, кои са сред най-изоставащите и т.н. Общото взето за каквото се сетите ще излезе класация през следващите седмици.

Днес сме решили да ви представим 3 модела с 5-инчов дисплей, които заслужават овации. Не е лесно след куп модели, излезли през 2016 г., да бъдеш най-добрият.

 

За 5-инчовите смартфони

Небезоснователно е да кажем, че те са сред най-удобните на пазара. Търсени са и поради това конкуренцията е голяма.

Нека да разгледаме 3 смартфона с 5-инчов дисплей, които предлагат добро съотношение цена/качество, актуалност на процесора, наличие на USB Type-C и т.н.

Още смартфони с 5-инчов дисплей

За да бъдем от полза, сме се спрели на 3 модела от 3 различни ценови категории.

Google Pixel

През октомври тази година бе представен Google Pixel. Смартфонът разполага с 5-инчов AMOLED дисплей с Full HD резолюция.

За плавната работа и производителността се грижат процесор Snapdragon 821, графичен ускорител Adreno 530 и 4 GB оперативна памет. Вътрешната памет е 128 GB, като отсъства слот за карта памет. Операционната система е Android 7.1.

Google Pixel 1

Капацитетът на батерията е 2770 мАч. Тя често става повод за съмнения относно представителната автономна работа на устройството. Факт е обаче, че екранът е енергоефективен и не би трябва да „източва“ батерията бързо. Колкото до процесора, той ще бъде актуален през следващите 3 години.

В момента Google Pixel е един от най-напредничавите смартфони. Камерите му вече са признати за най-добрите сред мобилните устройства. Основната камера работи със сензор Sony IMX378.

Характерна особеност представлява гласовият помощник Google Assistant.

Huawei Nova

Един смартфон, който радва окото с красив дизайн и предлага качествена камера. Той бе представен официално през септември 2016 г. Позиционира се като камерафон. Затова, ако обичате да снимате, не се колебайте в качествата на Huawei Nova.

Дизайнът му донякъде копира този на Nexus 6P. Това обаче не ни кара да мислим лошо. Напротив телефонът изглежда доста привлекателен на фона на конкурентите от средния клас.

Под корпуса лежи процесор Snapdragon 625, съчетан с 3 GB оперативна памет, 32 GB вътрешна памет и батерия с капацитет 3000 мАч. За разлика от Google Pixel, тук има слот за карта памет.

huawei nova plus

Процесорът на Huawei Nova ще се справи отлично с всяко приложение и ежедневна задача, която му поставите.

Фактът, че дисплеят е 5-инчов Full HD IPS, гарантира задоволителна автономна работа.

Производителят е отделил специфично внимание на качеството на камерите. Като резултат получавате доста приятни снимки и ред иновативни ръчни настройки.

Xiaomi Redmi 3 Pro

Ако търсите бюджетно устройство, хвърлете поглед към Xiaomi Redmi 3 Pro, който се появи на пазара в края на първото тримесечие на 2016 г.

Смартфонът разполага с 5-инчов IPS дисплей с HD резолюция. Процесорът е икономичен – Snapdragon 616, съчетан с 3 GB оперативна памет, 32 GB вътрешна памет, капацитет на батерията 4100 мАч и операционна система Android 5.1 с фирмен интерфейс MIUI. Положително е присъствието на слот за карта памет.

Xiaomi Redmi 3 Pro

Основната камера е 13-мегапикселова от Sony.

Както забелязахте, главен плюс на Xiaomi Redmi 3 Pro е батерията. Автономната работа ще впечатли всеки съвременен потребител на мобилни телефони.

Най-големият минус е камерата. Тя е слабото звено, така да се каже. Снимките няма да бъдат от най-качествените, но затова има други модели на пазара, на които да отдадете предпочитание.

Източник на снимките: mi.com, huawei.com, google.com