Полезни съвети      

Lumia 550 – Удобен офис асистент на достъпна цена

от Лили Георгиева | 07.11.2016 г.

Още в самото начало трябва да изясним, че Microsoft Lumia 550 представлява достъпен като цена телефон с Windows 10 Mobile. Изработен е от пластмаса и предлага минимални характеристики. Отличава се със стабилно поведение и никакви излишни претенции.

Смартфонът е добър пример за положителното влияние на Microsoft на пазара за смартфони от нисък клас. Той не поддържа функцията Continuum и не може да замени личния компютър, но подобно на своите по-големи братя Lumia 950 и Lumia 950 XL, предлага неоспорими плюсове.

Сред ключовите му особености са: операционната система, 4,7-инчовият дисплей с резолюция 720 пиксела и плътност 315ppi, четириядреният процесор Snapdragon 210 с тактова честота на работа 1,1 гигахерца, графическият чипсет Adreno 304, 1 GB оперативна памет, 8 GB вътрешна памет (която може да бъде разширена с MicroSD карта до 200 GB) и 2100 мАч батерия.

Lumia 550 е подходящ за:

Потребители, които предпочитат ОС Windows Mobile

Желаещи да се снабдят с евтин телефон с добри камери и дисплей

Хора, които често търсят информация в интернет (поддържа 4G)

Lumia 550

А сега нека да разгледаме някои от характеристиките на Lumia 550:

Екранът…

Смартфонът радва с доволно голям дисплей – 4,6 инча, с резолюция 1280х720, изпълнен по технология IPS. Поведението на екрана е добро, като на слънце леко примигва.

Налице е една особеност – става дума за фирмената функция Glance, която при блокиране на екрана оставя видим часовника, броя и наличието на уведомления. Яркостта на визуализирането на информацията се регулира автоматично, в зависимост от условията в околната среда.

Припомняме, че такава функция има и при флагманските модели на  Samsung и LG. При тях, за да получите изброената преди малко информация, не е необходимо да се активира целият дисплей. Това води до икономия на батерията.

lumia 550 2

И като заговорихме за нея…

Предвид капацитета на батерията – 2100 мАч, напълно оправдано е да разполагате с до 28 дни автономна работа в режим на очакване, до 16 часа в 3G мрежи в режим на разговор, до 60 часа в режим на постоянно слушане на музика и между 6,5 и 8 часа в режим гледане на видео и работа в интернет.

При нормално натоварване Lumia 550 батерията се разрежда до 2 дни. Пълното й зареждане изисква около 2 часа.

Смартфони със завидна автономна работа

Камери…

Предната камера е 2-мегапикселова и от нея не можете да очаквате чудеса. Основната е 5-мегапикселова и е снабдена с автофокус и светодиодна светкавица. Снима никак зле на слънце. Може да записва видео в резолюция 720 с честота 30 кадъра в секунда.

Lumia 550 3

Плюс е…

Фактът, че Lumia 550 върви ръка за ръка с удобни Office приложения – Word, Excel и PowerPoint, както и ново приложение Outlook Mail.

Хранилището OneDrive спомага да съхранявате документи в облак и ви дава свободата да имате достъп до тях и да ги редактирате по всяко време.

От Microsoft предлагат и асистент Cortana, който е готов да ви дава всяка сутрин ценна информация – като трафик, прогноза за времето, график за деня и т.н.

Източник на снимките: microsoft.com