Полезни съвети      

Какъв би бил Samsung Galaxy S8?

от Лили Георгиева | 16.09.2016 г.

Никога не е късно да си представим идеалния телефон. Ако сте почитатели на мобилните телефони на Samsung, следващите редове вероятно ще съвпаднат с част от очакванията ви за Galaxy S8.

След като на пазара се появиха новите айфони, а също така имаме добра представа и за Galaxy S7 и S7 Edge, не е никак укоримо да поразмишляваме върху предстоящия S8.

По всяка вероятност материалите, от които ще бъде изработен корпусът, ще са метал и стъкло. Възможно е устройството да не е прахо- и водоустойчиво и да не присъства хибриден слот за SIM карта и microSD.

Според слуховете:

Дисплеят на Galaxy S8

galaxy s7 2

ще бъде в две версии – 5,1 инча и 5,5 инча. Разбира се, Super AMOLED. Използването на такъв дисплей позволява на устройството да бъде съвместимо с проекта Google Daydream VR. Тази платформа за виртуална реалност се отличава с високи изисквания към апаратните характеристики на устройствата.

Натежават везните към отказване от обичайните плоски екрани. Така и двете версии ще се радват на извити екрани, като закръглените форми ще бъдат още по-изразителни спрямо Galaxy S7 Edge.

Не е невероятно Galaxy S8 да поддържа резолюция 4К – 2160 x 3840 пиксела. Това означава, че плътността ще варира от 831 до 847 пиксела на инч.

Под корпуса на новия Samsung флагман ще има

чипсет Snapdragon 830 (минимум 821), като за част от пазарите ще бъде използван чипсет Exynos (8893 или подобрена версия).

Според слуховете Galaxy 8 ще предложи 8GB оперативна памет и базова 32GB вътрешна памет. Напълно разбираемо е предположението, че компанията няма да се откаже от слота за карта памет.

Една от най-важните характеристики, вълнуващи потребителите, – камерите…

galaxy s7

Ако трябва да отчетем многобройните информации от Китай, на задния панел на смартфона ще има двойна камера, която ще разполага с оптическо мащабиране, при което не се губи от качеството на снимките.

Възможно е също така да бъдат използвани два различни сензора. Всеки от тях ще бъде натоварен с индивидуални задачи.

Единият от тях ще бъде обичаен 12-мегапикселов сензор от Samsung, който вече е познат на потребителите. Колкото до другия, той ще бъде 13-мегапикселов, рожба на Sony. За възможностите му все още информация няма.

А какви ще бъдат селфи снимките?

За тях е предназначена нова 8-мегапикселова предна камера, истинско подобрение в сравнение с 5-мегапикселовата камера в Galaxy S7.

Не са безпочвени слуховете селфи камерата да е двойна.

Android Nougat, разбира се,

Samsung Galaxy S7 Edge

е главният заподозрян за операционна система в Galaxy S8.

Очаква се още да бъде подобрен потребителският интерфейс на компанията.

Следващият флагман на Samsung почти категорично ще разполага със

скенер на ретината.

Тази характеристика не може да остане предимство на премиум устройствата, тя започва да навлиза масово при средния клас телефони.

Заключение

По всяка вероятност новият Galaxy телефон ще бъде показан на изложението MWC 2017. То е насрочено за 27 февруари. Цената остава засега повод за размишления. В зависимост от размера на устройството – от 649 до 799 долара.

Самите продажби на Galaxy S8 се очакват през първия пролетен месец на следващата година – 16 или 17 март.

Източник на снимките: Samsung.com