Полезни съвети      

iPhone 7 и 7 Plus: Хвани ме, ако можеш

от Лили Георгиева | 07.09.2016 г.

За новите айфони определено ще се говори дълго време, особено предвид суперлативите, които бяха адресирани към тях по време на презентацията в Сан Франциско. Този път обаче за коментари има място, тъй като те са оправдани. Техническите характеристики са на масата, а конкуренцията може да започне да си сверява часовника.

Сбъднаха ли се слуховете? Донякъде.

Първите снимки на iPhone 7 и iPhone 7 Plus дадоха нов тон на случващото. Никой не очакваше черно! Конкретно Apple представиха видео на поразяващо привлекателния Jet Black.

Промени в дизайна съществени може да няма, но такива в други аспекти са налице.

Новите айфони са:

iphone 7 5

  • по-производителни
  • предлагат по-продължителна автономна работа
  • доказват, че в наши дни не е нужно да си професионален фотограф, за да правиш спиращи дъха кадри
  • предлагат нов начин за слушане на музика
  • няма да умрат, когато ги потапяш умерено във вода, защото са защитени по стандарт IP67 срещу прах и вода.
  • Бутонът Home е сензорен и чувствителен към силата на натиска.

Най-мощният процесор в историята на Apple.

Под корпусите на iPhone 7 и 7 Plus лежи чип А10 Fusion, 64-битов 4-ядрен процесор (като две от ядрата са високопроизводителни). Графиката е с 50% по-бърза!

iphone 7 4

Накратко, iPhone 7 може да се похвали с 12MP основна камера, 7MP FaceTime HD предна камера 4,7-инчов Retina HD дисплей, оптическа стабилизация, нови стерео колонки, iOS 10, най-продължителната автономна работа в историята на айфоните (2 часа повече от тази на iPhone 6s), поддръжка на LTE до 450 Mbps.

iPhone 7 Plus се отличава по това, че основната му камера е широкоъгълна и телефото, а Retina HD дисплеят е 5,5-инчов. Последният е 25% по-ярък, разполага с по-широк спектър от цветове, поддържа cinema стандарт и 3D Touch.

iphone 7 2

Колкото до новите камери, те предлагат: оптическа стабилизация, апертура f1.8, леща от 6 елемента, осигуряваща до 50% повече светлина. Сензорът е 60% по-бърз и 30% по-енергоефективен. Обновена е светкавицата, а графическият процесор – усъвършенстван.

Новите безжични слушалки – с потенциал да станат хит

За Apple бъдещето е в отсъствието на кабели. Затова Фил Шилер представи новите безжични слушалки – AirPods. Те работят с чип W1 и издържат до 5 часа с едно зареждане.

iphone 7 6

Потребителят може да ги съчетае както с айфоните, така и с Apple Watch. Снабдени са със специален сензор, който улавя гласа на този, който ги носи.

Семейството на безжичните слушалки се допълва още от Beats Solo 3 Wireless и Powerbeats 3 Wireless.

Цената на iPhone 7 започва от 649 долара, а на 7 Plus – от 769 долара (при минимум 32 GB до максимум 256 GB).

Предварителните поръчки стартират още тази седмица – от 9 септември, като айфоните ще бъдат достъпни от 16 септември.

Безжичните слушалки ще бъдат пуснати на пазара в края на октомври на цена от 159 долара. iOS 10 се очаква още на 13 септември.