Полезни съвети      

Alcatel Pixi 4 (6) – таблет и смартфон в едно

от Лили Георгиева | 06.06.2016 г.

Вие сте човек, който търси устройство 2 в 1 – което да бъде както телефон, така и таблет?  То се побира в джоба ви, независимо от размерите си. Alcatel Pixi 4 (6) може да бъде отговорът на тази задача. Той не е нито прекалено голям, нито малък.

От дълго време от Alcatel се опитват да следват път, който е изпъстрен от решения, залагащи на съотношение между цена и качество. Бюджетните им предложения са много, затова залог за успех е създаването на нови продукти, които се отличават. Дали е постигнат такъв при Alcatel Pixi 4 (6)? Да видим:

1/ Дизайн

При размери 168.7 х 85.8 х 7.99 мм смартфонът определено не е от най-малките на пазара. Това означава, че в ръцете на жена, той може да изглежда твърде голям. Затова вероятно Alcatel Pixi 4 (6) ще бъде предпочитание на мъжете.

Работата с една ръка със смартфона може да не се удаде на всекиго. Затова трябва да имате предвид, че използването на две ръце може да се превърне в необходимост.

Дизайнът отговоря на бюджетния характер на Alcatel Pixi 4 (6). Корпусът е монолитен, а пластмасата, от която е изработен, е приятно мека.

2/ Дисплей

За много потребители IPS матрицата е задоволителна и поради това производителите масово я прилагат. Затова не е никак чудно, че Alcatel Pixi 4 (6) се е обзавел с точно такъв дисплей. При диагонал от 6 инча, резолюцията е 960х540 инча. Възможно е да оцените това като нисък показател.

Alcatel Pixi 4 6 4

За екрана можем да кажем, че е снабден с автоматично регулиране на подсветката. Максималната яркост обаче не е достатъчна, за да работите с телефона оптимално при слънчев ден.

3/ Батерия

Батерията под корпуса на Alcatel Pixi 4 (6) e Li-Ion 2580 мАч. В режим гледане на видео ще се разреди за 4,5 часа. В обичаен режим на работа животът й се удължава до един пълен ден. При работа в икономичен живот можете да работите с Alcatel Pixi 4 (6) максимум 2 дни.

Пълното зареждане на батерията отнема около 2,5 часа.

4/ Чипсет и производителност

Alcatel Pixi 4 6

Alcatel Pixi 4 (6) използва чипсет MediaTek MTK8321, 4 ядра до 1.3 гигахерца, и графически процесор Mali-400MP.

Това може да не е най-производителното решение, но е типично за бюджетен телефон. Позволява да работите без проблем с приложения и игри. Интерфейсът е задоволително бърз и му дава предимство пред част от конкурентите от същия клас.

Смарт часовници за активно спортуващи

5/ Памет

Оперативната памет е 1 GB, а вътрешната памет – 8 GB, от които е достъпна за потребителя около половината. Потребителят може да използва карта памет до 64 GB.Alcatel Pixi 4 6 3

6/ Камера

Предната камера на Alcatel Pixi 4 (6) е с резолюция 5 MP. Качеството на снимките е средно.

От своя страна основната камера е с 8-мегапикселов модул. Характеристиките й също са средни като ниво, но са налице различни допълнителни режими, които ще се понравят на потребителите.

Източник на снимките: alcatel-mobile.com